Ingezonden persbericht


SP wil meer actie provincie tegen te volle Syntus-treinen

De provincie Gelderland doet veel te weinig aan de bomvolle treinen van Syntus. provincie denkt dat de tijdelijke huur van twee treinstellen en de kleinschalige verbetering van het spoor tussen Arnhem en Winterswijk voldoende zijn. De SP stelde schriftelijke vragen over het incident met een trein die op 10 februari station Duiven doorreed om dat de trein overvol was. Volgens de provincie gaat het om een incident.

Uit de beantwoording van de schriftelijke vragen van SP-statenlid Alex Mink blijkt dat Syntus tijdelijk twee treinen heeft ingehuurd met steun van de provincie Gelderland en de stadsregio Arnhem-Nijmegen. Deze twee treinstellen moeten de druk verdelen. Het tekort aan treinen kwam volgens de provincie door het winterweer. Verder denkt het dagelijks provinciebestuur dat de snelle oplossingen voor het spoor, zoals het inhaalspoor bij Wehl, de oplossing bieden.

SP-statenlid Alex Mink: Die twee gehuurde treinstellen zijn een druppel op de gloeiende plaat, temeer omdat de spitstreinen vaak nog altijd bomvol zitten. De inhuur van twee extra treinstellen is van tijdelijke aard en een druppel op de gloeiende plaat. De provincie moet nog altijd aan de slag met definitieve oplossingen zoals het zoveel mogelijk verdubbelen van het spoor en extra spitstreinen inzetten .

----------------



Ingezonden persbericht