Provincie Friesland


---
File: c5f51f.gif





---

PERSBERICHT

Nummer: 071 MtW
Datum: 23 maart 2010

Doe mee met Ekonomyhûs Fryslân

Vandaag opent gedeputeerde Galema op de bedrijvencontactdagen in WTC Expo het Ekonomyhûs Fryslân. Het gaat vooralsnog om een virtuele woning, op internet. Bedrijven in de provincie kunnen er aan mee doen, net als instellingen en organisaties in het onderwijs, de Kamer van Koophandel, Syntens en andere organisaties die zich richten op het bedrijfsleven. Het doel is om op 1 januari 2011 een echt economiehuis te beginnen.

In de Friese economie is het midden- en kleinbedrijf sterk vertegenwoordigd. Meer innovatie en een sterker gebundelde aanpak zijn nodig om investeringen in het Friese bedrijfsleven te laten toenemen en - wanneer die investeringen er zijn - ze meer te laten renderen.

De provincie Fryslân zoekt een concreet, bruikbaar antwoord op de vraag hoe de concurrentiepositie van het Friese bedrijfsleven kan verbeteren. Gedeputeerde Galema zoekt het antwoord in versterking van de samenwerking met organisaties die in Fryslân op economisch terrein actief zijn. Galema: 'Wij vragen ondernemers met ons mee te denken om samen een Ekonomyhûs Fryslân in te richten. Daarin kunnen we dan als een soort 'koöperaasje gezamenlijk vragen oplossen om de concurrentiepositie van bedrijven te verbeteren en het bedrijfsleven ook beter en sneller te bedienen'.

Galema nodigt iedereen uit om coöperatief vorm te geven aan het concept van het Ekonomyhûs Fryslân. Deelname is mogelijk door nu en de komende weken mee te bouwen aan een collectieve mindmap rond het concept Ekonomyhûs Fryslân.

Dit concept is een Friese innovatie op gebied van serious gaming, die voor participanten tot 19 april 2010 toegankelijk is via http://ekonomyhus.fryslan.nl Op dit internetadres worden alle ideeën verzameld om het economiehuis verder uit te bouwen. Galema: 'Elke aanpak en alle oplossingen en initiatieven om als koöperaasje het Friese bedrijfsleven te versterken zijn welkom.'
---
Noot (