Gemeente Heerde



Persbericht

Datum: 18 maart 2010




Fietscrossbaan voor Wapenveld

Nog dit voorjaar wordt in Wapenveld een fietscrossbaan aangelegd. Dit gebeurt naast het voetbalveldje aan de Wildekampseweg. Het initiatief voor deze fietscrossbaan werd genomen door twee leerlingen van de Ds. Van Maasschool, Giel Docter en Ryan Brink.


Behoefte

Giel en Ryan hebben in een brief die ze aan burgemeester Inez Pijnenburg hebben overhandigd, gevraagd om een fietscrossbaan. Deze aanvraag werd ondersteund door 140 handtekeningen. Er is dus veel behoefte aan zo'n baan. Daarnaast stimuleert zo'n baan natuurlijk ook dat kinderen en jeugd lekker buiten kunnen spelen, wat goed is voor de gezondheid. Het is dus een goede aanvulling op de speelvoorzieningen in Wapenveld.


Locatie

De fietscrossbaan wordt aangelegd achter het voetbalveldje aan de Wildekampseweg. Dit stuk grond is nog niet ingericht en prima geschikt om een baan aan te leggen. Het ligt dicht bij de bebouwde kom, maar tegelijkertijd niet in een woonwijk. Overlast blijft daardoor beperkt. Met de omwonenden is dit overlegd. Hierbij werd duidelijk dat zij geen problemen hebben met spelende kinderen. Wel zijn ze bang dat het tot overlast van hangjongeren kan gaan leiden. Wanneer er geen bezwaren binnenkomen bij de gemeente, wordt waarschijnlijk eind april gestart met de aanleg.


Einde persbericht






Gemeente Heerde