Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

KNV project 'Flexibel Belonen' krijgt vervolg in 2010

Den Haag, 23 maart 2010. Het project Flexibel Belonen voor de bedrijven die onder de Koninklijk Nederlands Vervoer-cao vallen, krijgt een vervolg in 2010. Ondanks de recessie is Mooy Logistics in 2009 met flexibel belonen aan de slag gegaan. De goede resultaten hebben er toe geleid dat flexibel belonen in 2010 wordt vervolgd.

Flexibel belonen 2009

In de projectgroep, waarin vakbonden, KNV Goederenvervoer en OR-leden betrokken waren is gedurende een half jaar geëxperimenteerd met flexibel belonen. Voor een groep van circa 40 chauffeurs is een systeem ontwikkeld met als doel om op basis van een bonusstructuur, zuiniger rijden door de chauffeurs te stimuleren. Goed voor chauffeur, ondernemer en het milieu. Half april 2009 ging het experiment van start en is eind 2009 succesvol afgerond met het uitkeren van bonussen aan de chauffeurs. Op basis van de positieve ervaringen van de deelnemers heeft de projectgroep geadviseerd om in 2010 met het project door te gaan . De directie van Mooy Logistics heeft daarop besloten het experiment flexibel belonen in 2010 voort te zetten.

Vervolg in 2010

Dit jaar zal opnieuw een beloningsexperiment worden gestart. De begeleiding gebeurt weer door een paritaire projectgroep. Deze projectgroep gaat het experiment vormgeven. De bedoeling is het project bij Mooy Logistics in het voorjaar te starten en het zal dan weer een half jaar lopen.

Enthousiast

KNV Goederenvervoer is enthousiast over de uitbreiding van het experiment bij Mooy Logistics en verwacht onder gunstigere economische omstandigheden dat er meer KNV leden een vervolg zullen geven aan het experiment.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ingezonden persbericht