Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Robert Portier nieuwe NOS-man 'Down Under'

Robert Portier (42) wordt de nieuwe correspondent voor NOS Nieuws in Australië. Portier - die Sydney als standplaats krijgt - gaat vanaf medio mei werken voor alle programma's van de NOS op radio, televisie en internet.

Robert Portier heeft zo'n vijftien jaar ervaring als verslaggever voor verschillende nieuws- en actualiteitenrubrieken in binnen- en buitenland. Tot zijn opdrachtgevers behoorden onder meer EenVandaag, RTL, AT5, Radio Nederland Wereldomroep en de Amerikaanse zenders CNN, Fox News en NBC. Daarnaast heeft Portier ook gewerkt voor SBS Australia, de Australische wereldomroep. Op dit moment is de in Groningen geboren Portier werkzaam als voorlichter voor Transport en Logistiek Nederland en als freelance journalist.

Aangezien Portier over de benodigde Australische werkvisa beschikt, kan hij in Sydney ook voor Australische media aan de slag. Portier vervangt Wabe Roskam als correspondent in Australië. De samenwerking tussen de NOS en freelancer Roskam werd eerder dit jaar beëindigd.