Belgacom

Persbericht 1
Brussel, 23 maart 2010

Belgacom richt netwerk op van ICT partners voor de kmo's

250 ICT-resellers zullen volledige ICT-oplossingen aanbieden. In dit kader sluit Belgacom een belangrijk hardware reseller contract met HP.

Om haar ICT-aanbod voor de kmo-markt te versterken, bouwt Belgacom een netwerk uit van lokale IT resellers voor zelfstandigen en kleine ondernemingen. Belgacom wil via dit netwerk IT en telecom producten en diensten aanbieden aan de kmo's zodat ze maximaal voordeel kunnen halen uit geïntegreerde vaste, mobiele en IT oplossingen. Tegen het einde van het jaar wil Belgacom een netwerk van 250 IT-partners hebben, verspreid over heel België. In het kader van dit netwerk heeft Belgacom een exclusief hardware reseller contract gesloten met HP.

Belgacom begrijpt dat de kmo-markt heel specifieke ICT-behoeften heeft, ook al is de complexiteit ervan vaak vergelijkbaar met de noden van grote bedrijven. Om aan de wensen van kmo's tegemoet te komen, stelt Belgacom zich meer dan ooit op als een partner die een totaalpakket aan oplossingen en dienstverlening op maat van de kmo's aanbiedt. 250 ICT partners voor de kmo-markt
Belgacom wil zich nog meer toespitsen op een voor haar nog vrij nieuw marktgebied binnen de kmo-markt, dat van de IT producten en diensten. Om nog beter in te spelen op de behoeften van de kmo-markt, bouwt Belgacom een partner netwerk uit van IT resellers over heel België. Dat kunnen computerwinkels zijn of resellers die zich richten tot zelfstandigen en kmo's. Tot vandaag waren deze IT-leveranciers vooral gericht op de verkoop van traditionele hardware, software en diensten. Door de samenwerking met Belgacom zullen ze totaaloplossingen kunnen bieden aan zelfstandigen en kleine ondernemingen: hardware in combinatie met telecom en it oplossingen via de cloud, dus door gebruik te maken van de infrastructuur van Belgacom. De samenwerking met lokale ICT partners is heel belangrijk voor Belgacom want door hun knowhow, flexibiliteit, nabijheid en kennis van de markt zijn zij immers de ideale ICT-partner voor kmo's. Tegen het einde van het jaar wil Belgacom een netwerk hebben van 250 IT-partners verspreid over heel het land.

Belgacom sluit hardware reseller contract met HP
In het kader van de uitbouw van een netwerk van IT-partners heeft Belgacom een unieke overeenkomst met HP gesloten voor het verdelen van hardware producten waardoor de eindgebruiker bij de ICT-partners van Belgacom een volledige IT-oplossing op maat kan aankopen. Zij kunnen zich bijvoorbeeld een totaalpakket met laptop, connectiviteit en oplossingen via de cloud zoals back-up en security- en hosted emaildiensten aanschaffen.