Evangelische Omroep

ONLINE RELATIE CHECK DOOR DUIZENDEN STELLEN INGEVULD

Sinds de start van het nieuwe EO-programma 40 dagen zonder jou, hebben duizenden mensen de online Relatie Check gedaan. In Nederland eindigt één op de drie huwelijken in een echtscheiding. Dit zijn jaarlijks 35.000 echtscheidingen. Als daar samenwonende stellen die uit elkaar gaan bij worden opgeteld, is het totaal 50.000 scheidende stellen per jaar. De EO speelt hier op in met het programma 40 dagen zonder jou. Stellen die willen weten hoe hun relatie er voor staat kunnen terecht op www.eo.nl/relatiecheck. Ze ontdekken wat er goed gaat, maar ook welke thema's extra aandacht verdienen.

Aanstaande dinsdag 23 maart (21.10 uur, Nederland 3) is de tweede aflevering van 40 dagen zonder jou. Johan en Anna zien geen licht meer in hun leven samen. 'Het leven dat wij samen leiden kan ik net zo goed met een vriendin of mijn zus leiden', zegt Anna. Johan sluit zich hierbij aan: 'We hebben geen echt intieme band en die is er ook nooit geweest.' Het huwelijk van Johan en Anna is volledig verkild en er moet hoognodig wat veranderen om een definitieve breuk te voorkomen. Onder begeleiding van therapeut Hans Groeneboer gaat het stel 40 dagen gescheiden van elkaar leven. Lukt het ze om in 40 dagen de liefde voor elkaar weer terug te vinden?

In het EO-programma 40 dagen zonder jou doen stellen met ernstige relatieproblemen een uiterste poging hun relatie te redden. Eindredacteur Ellen Danhof: "De stellen die meedoen overwegen serieus om uit elkaar te gaan. Dan valt er niet veel meer te verliezen, maar nog wel heel veel te winnen." Hans Groeneboer (52) verzorgt in 40 dagen zonder jou therapiesessies en nazorg voor de stellen. "We proberen stellen die overwegen uit elkaar te gaan echt even stil te zetten. In deze 40 dagen gaan ze hun eigen verantwoordelijkheden overzien. In hun wanhoop proberen we ze vervolgens weer met elkaar te verbinden. Het is mooi om te merken dat dit werkt."

40 dagen zonder jou heeft nog ruimte voor deelnemende stellen. Meedoen? Stuur een e-mail naar: redjerelatie@eo.nl of bel naar 035-6474501. Kijk voor meer info op www.40dagenzonderjou.nl


---

Noot voor redactie,