Ingezonden persbericht


8ste Nacht van de Geschiedenis
"Memento mori, de dood in het Oude Eyck"
Dinsdag 23 maart 2010 in Aldeneik-Maaseik


Op 23 maart aanstaande organiseert een 'platform van ZES Maaseiker verenigingen' voor de achtste keer de Nacht van de Geschiedenis. Het zijn het Davidsfondsâ¤'Maaseik, de Pater Sangerskring, de Gidsenbond Maaseik, de Werkgroep Documentatie Maaseik, Speelgroep Van Eyck en Musea Maaseik. Zij krijgen hiervoor de medewerking van het Stadsbestuur van Maaseik en van het kerkbestuur van de Sintâ¤'Annaparochie Aldeneik.

Het historische decor is dit jaar Aldeneik, het Oude Eyck, met zijn Romaanse Sint-Annakerk, waar de heiligen Harlindis en Relindis al in de 8ste eeuw een klooster stichtten. Er zijn gegidste rondleidingen in en rondom de gerenoveerde kerk. Men luistert er naar mevrouw Anja Neskens, stadsarcheologe, die vertelt over de recent gevonden graven en sarcofagen en naar de heer Bert Mersch, historicus, die vertelt over enkele merkwaardige oude registers. Onder leiding van stadsgidsen en suppoosten brengt u een bezoek aan de rouwkamer van een Agnetenkloosterzuster. Speelgroep Van Eyck vergast u op een toneel in het Wijndomein Aldeneyck. Tot slot kunt u dit 'memento mori' afsluiten met één gratis consumptie naar keuze in "De Sjeiven Dörpel".

Praktisch

Men kan zich aanmelden tussen 18.00 uur en 19.30 uur aan de Adelhardweg 2. Op dit adres worden groepen gevormd die onder begeleiding van ervaren stadsgidsen het evenement bezoeken.

Deelnemen kost ¤ 10 per persoon en ¤ '¬ 8 voor leden van de organiserende verenigingen. Betalen kan op rekening 453-4019391-92, IBAN: KREDBEBB, BIC: BE12453401939192 van Davidsfonds Maaseik, Javanastraat 113, B-3680 Maaseik met vermelding "NACHT 2010" en het aantal personen. De inschrijving is pas definitief na de ontvangst van uw betaling.


Ingezonden persbericht