De Helaasheid der Dingen vanaf 23 maart op DVD


tragikomisch, poëtisch, bikkelhard en ontroerend tegelijk - na het bioscoopsucces eindelijk op dvd en blu-ray

AMSTERDAM, 20100309 -- Het door internationale filmcritici bejubelde meesterwerk De Helaasheid der Dingen is vanaf 23 maart verkrijkgbaar op dvd en blu-ray disc met unieke extra's. Geen standaard behind the scenes materiaal of een dertien in een dozijn making of, maar een volwaardige auteursdocumentaire 'DE DINGEN DER HELAASHEID' die zestig minuten duurt. Aan de hand van nooit eerder vertoond beeldmateriaal uit castings, repetities en meer schetst regisseur Felix van Groeningen in een amusant en tegelijkertijd diepgaand gesprek de totstandkoming van deze Vlaamse instant-klassieker. Ook bevat de dvd en blu-ray uitgave van De Helaasheid der Dingen twee audiocommentaar tracks, ingesproken door cast en crew.

Met De Helaasheid der Dingen, naar het gelijknamige boek van Dimitri Verhulst, drukt regisseur Felix van Groeningen definitief zijn stempel op de Nederlandstalige film. Daarbij levert hij met De Helaasheid der Dingen het onomstotelijke bewijs dat ook in Nederland een groot publiek is voor de Vlaamse film. De film trok tot nu toe al meer dan 85.000 bioscoopbezoekers in Nederland en maar liefst 450.000 in België. De Helaasheid der Dingen was eerder te zien op het prestigieuze filmfestival van Cannes in het programma Quinzaine des Réalisateurs.


De Helaasheid der Dingen vertelt over de dertienjarige Gunther Strobbe. Gunther woont samen met zijn vader en drie 'nonkels' bij zijn grootmoeder. De Strobbes zijn na een reeks mislukte huwelijken weer in hun ouderlijk huis gaan wonen. Ze leven er in het smerigste kot van het onooglijke Reetveerdegem onder het motto "God schiep de dag en wij feesten ons er vrolijk doorheen". Gunther wordt dagelijks geconfronteerd met enorme hoeveelheden alcohol, rokkenjagen en nietsdoen. Deze routine wordt echter doorbroken wanneer hij probeert zijn lot in eigen handen te nemen en te ontsnappen aan de helaasheid der dingen.

De cast bestaat uit Belgische topacteurs als Valentijn Dhaenens, Koen de Grave, Wouter Hendricx, Johan Heldenbergh, Bert Haelvoet, Gilda de Bal en het jonge talent Kenneth Vanbaeden als Gunther.

Dvd en Blu-ray disc De Helaasheid der Dingen, vanaf 23 maart, met extra disc:
DE DINGEN DER HELAASHEID
* Ontdek Felix van Groeningens werkwijze: van boek tot film. Interview en exclusief, nooit eerder vertoond, beeldmateriaal.
* audiocommentaar track, ingesproken door de cast: Koen de Graeve, Kenneth Vanbaeden, Valentijn Dhaenens, Johan Heldenberg en Bert Haelvoet.
* audiocommentaar track, ingesproken door de crew: regisseur Felix van Groeningen, producent Dirk Impens, cameraman Ruben Impens en editor Nico Leunen.

Daarnaast bevat deze uitgave een audiodescriptie voor blinden en slechtzienden.

Bestellen: De Helaasheid der Dingen

Lumiere Home Entertainment





Ingezonden persbericht