Visual Stories eerste bureau voor online kennisvisualisatie


AMSTERDAM, 20100323 -- Visual Stories is het eerste bureau in Nederland dat zich bezighoudt met Knowledge Visualization. "Doel is kennisoverdacht voor een doelgroep zo vorm te geven dat het in één oogopslag overzicht en inzicht biedt", zegt Frank Kalshoven, directeur van Visual Stories.

De techniek van Knowledgde Visualization is relatief onbekend in Nederland. In Amerika en Zwitserland wordt de methode van informatieverwerking al veelvuldig toegepast door het bedrijfsleven. Vooral op het gebied van communicatie, bedrijfseducatie en productuitleg.

Visual Stories is een joint venture van RedactiePartners MediaGroep en De Argumentenfabriek. "Beide bedrijven houden zich al jaren bezig met het verzamelen, ordenen en inzichtelijk maken van informatie. Die kennis wordt nu samengebracht in dit nieuwe bedrijf", aldus Paul Gremmen, directeur RedactiePartners MediaGroep.

Visual Stories bedenkt en realiseert online inzichtkaarten, animaties, dynamische grafieken, webfilms en serious games. Inmiddels zijn HEMA, Bohn Stafleu van Loghum, AVRO, Falk, LOI en Nutricia klant bij het bureau.

Het bedrijf bestaat uit een team van conceptontwikkelaars, scriptschrijvers, interactieve designers, communicatiespecialisten en engineers die vorm en inhoud omzetten naar de digitale wereld.

Visual Stories