Online meldpunt voor café met rokers


Rookmelden.nl nieuwe site tegen roken in horeca gelegenheden

AMSTERDAM, 20100323 -- Ondanks het rookverbod wordt er nog altijd gerookt in een groot aantal horeca gelegenheden. Met name de wat kleinere cafés lijken maling te hebben aan het rookverbod. Met de komst van de website Rookmelden.nl is het mogelijk om deze horecagelenheden te melden zodat niet-rokers kunnen zien welke cafés en kroegen beter vermeden kunnen worden.

Woordvoerder van de website Hans Vamer wil benadrukken dat de website niet bedoeld is om horecagelegenheden er bij te lappen. "Insteek van deze site is dat niet-rokers van te voren kunnen zien in welke horeca gelegenheden nog gerookt wordt. Met name voor de ruim 500.000 astma patienten maar ook voor de miljoenen niet-rokers in Nederland kan deze database een uitkomst zijn. Wij zullen de café's die worden aangemeld bij onze site niet aangeven bij de VWA (Voedsel en Waren Autoriteit)"

Hans Vamer: "Veel niet-rokers komen weleens in een kroeg waar nog gerookt wordt. Aangeven bij de VWA lijkt in de meeste gevallen niet het gewenste effect te sorteren." De website roept dan ook alle niet-rokers op om de horecaondernemingen toe te voegen op Rookmelden.nl.

Rookmelden.nl





Ingezonden persbericht