Ingezonden persbericht




Persbericht

Tentoonstelling van 23 maart t/m 30 mei 2010

Festival Boekids & Museum Meermanno | Huis van het Boek presenteren:

'Pippi op Papier, 2x3=4!'

Festival Boekids 2010 heeft dit jaar een bijzonder thema: Zweden@Boekids, met extra aandacht voor het rijke aanbod aan Zweedse kinderboeken, vooral het werk van Astrid Lindgren, de 'moeder' van vele geliefde kinderboekenpersonages zoals Pippi Langkous, Ronja de Roversdochter, Michiel van de Hazelhoeve en de dappere Gebroeders Leeuwenhart.

In de unieke tentoonstelling 'Pippi op Papier, 2 x 3 = 4!' in Museum Meermanno | Huis van het Boek te Den Haag zijn 170 bijzondere en geïllustreerde drukken van Pippi Langkous en andere boeken van Lindgren te bezichtigen. In het Zweeds en in vele andere vertalingen, waaronder Thai, Farsi én Nederlands.

'Pippi op Papier, 2x3=4!' is gebaseerd op letterkundig onderzoek van dr. Astrid Surmatz, universitair docent Zweeds en Scandinavische letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, naar de ideologie, tijdgeest en symboliek in de boeken van Astrid Lindgren. Wat zijn de achterliggende betekenissen van gebeurtenissen in Lindgrens fantasierijke verhalen voor kinderen? En welke ervaringen uit haar eigen leven en tijd heeft zij verwerkt in haar boeken? Vanuit interessante en dikwijls verrassende invalshoeken wordt gekeken naar de verhalen en de bijbehorende illustraties, die in de vele landen waar vertalingen van Lindgren verschenen, zijn vormgegeven door verschillende illustratoren met andere ideeën over hoe de wereld van Pippi en haar vrienden er uitziet. 'Pippi op Papier' is voor alle leeftijden, met voor kinderen ook de Pippi Speurtocht, een Lindgren-leestafel en het Museum Kakelbont Luistertheater.

'Pippi op Papier, 2 x 3 = 4!' in Museum Meermanno | Huis van het boek, Prinsessegracht 30, Den Haag. Openstelling: dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur, op feestdagen gesloten.

Toegangsprijs: ¤ 4,- (diverrse kortingen zoals 65+pas, CJP, Ooievaarspas); museumkaart, Vrienden van het museum en kinderen t/m 18 jaar: gratis!

De tentoonstelling is zowel individueel als klassikaal te bezoeken.

Tijdens het Boekids Festival 2010 op 28 maart aanstaande wordt tevens een workshop aangeboden door Museum Meermanno, 'Kakelbonte villa's drukken'.

'Pippi op Papier' in Museum Meermanno, van 23 maart tot en met 30 mei 2010.

Boekids Literair Jeugdfestival 2010, aan het Lange Voorhout op 28 maart aanstaande!

Zie voor meer informatie over het festival, de tentoonstelling en workshops:

www.meermanno.nl en www.boekids.nl




Ingezonden persbericht