Ingezonden persbericht


Persbericht - 10 maart 2010

Fhealincafé meets Health to Business Community
Bossche netwerk rondom food, health & business volop in beweging

Uit tal van initiatieven op uiteenlopende terreinen wordt zichtbaar dat het Bossche netwerk rondom food, health & business enorm in beweging is. Op dinsdag 23 maart aanstaande vinden er gelijktijdig twee netwerkbijeenkomsten plaats bij Hogeschool HAS Den Bosch. Beide met het doel het bedrijfsleven meer te betrekken bij de ontwikkelingen in deze sector. De eerste is de Health to Business Community (H2B) van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, waarin aandacht wordt besteed aan marktwerking in de zorg en de opzet van dialyseklinieken. De tweede is het Fhealincafé, dat in het teken staat van marktkansen op het snijvlak van dierlijke en humane gezondheid.

Verbreding en versterking netwerk
Beide bijeenkomsten hebben een gemeenschappelijk doel, namelijk netwerkverbreding en -versterking. Omdat ze toevallig op hetzelfde moment plaatsvinden, is besloten de beide netwerken met elkaar te verbinden. Beide bijeenkomsten worden nu bij Hogeschool HAS Den Bosch georganiseerd. Bij de ontvangst en de netwerkborrel na afloop kunnen de artsen, zorgverzekeraars, kennisinstellingen en brede vertegenwoordiging uit het bedrijfsleven (van bouwbedrijf tot it-leverancier en van bank tot advocatenkantoor) van de Health to Business Community kennismaken met het bedrijfsleven rondom dierlijke en humane gezondheid van het Fhealincafé. Daarmee creëren we een uniek netwerk, interessant voor iedereen die actief is in de wereld van food, health & business in Noordoost Brabant en daarbuiten.

Health to Business Community
De Health to Business Community (H2B) is een platform waarin bedrijfsleven en gezondheidszorg elkaar ontmoeten, opgericht in 2008 door het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Doel van H2B is het stimuleren van interactieve kennisuitwisseling en ontmoeting tussen bedrijven, medisch specialisten, managers in de zorg en kennisinstellingen. H2B initieert en steunt projecten die bijdragen aan de vernieuwende visie op zorg die in de nieuwbouw van het Jeroen Bosch Ziekenhuis tot uiting komt.

Fhealinc
Fhealinc is een samenwerkingsverband tussen het Jeroen Bosch Ziekenhuis, HAS Den Bosch, Avans Hogeschool, de ZLTO en de gemeente 's-Hertogenbosch. Fhealinc ondersteunt en stimuleert ondernemingen en kennisinstellingen bij het bedenken, ontwikkelen, implementeren en vermarkten van innovatieve producten en diensten op het snijvlak van voeding en gezondheid.



Ingezonden persbericht