Ingezonden persbericht


Persbericht

Houten, 15 maart 2010

Aandacht voor ondernemers bij uitreiking titel Fairtrade Gemeente op 23 maart.

De officiële uitreiking van de titel Fair Trade Gemeente aan burgemeester Lamers van Houten vindt plaats op 23 maart 2010. Houten behaalde de titel in december vorig jaar als 4e gemeente van Nederland.

Rondom deze feestelijke uitreiking wordt een interessant programma verzorgd met cabaret door Vincent Bijlo en een forumdiscussie met enkele prominenten: Nico Roozen van Solidaridad, Lieke Vogels (winnares van de Opzij Power Award), Peter d'Angremond (ex-directielid Schiphol en nu directeur van de stichting Max Havelaar), en Oetse Wijma (bestuurslid van het platform Maatschappelijk Ondernemen Houten).

In de forumdiscussie staat de vraag centraal staat hoe de verkoop van producten met een fairtrade keurmerk aantrekkelijker gemaakt kan worden voor ondernemers.

De bijeenkomst is vrij toegankelijk. De werkgroep Houten Fairtrade Gemeente verwacht dat met name ondernemers uit Houten zich zullen mengen in de discussie. De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in de zaal van de Rabobank aan het Hofspoor in Houten.

Meer informatie over de uitreiking is te vinden op de website van de werkgroep: www.fairtradegemeentehouten.nl.