TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 19-03-2010

Televisie
TROS REGELRECHT
Uitzending dinsdag 23 maart
Nederland 1 ­ 21.05 uur

'MET DE VLAM IN DE PIJP' DOOR DE WOONWIJK

Vrachtwagens die door woonwijken rijden , een probleem dat in vrijwel iedere gemeente in Nederland voorkomt. Door een Mijdrechtse straat rijden zo'n 750 vrachtwagens per dag en ook een Utrechtse straat heeft te lijden onder veel zwaar verkeer. Bewoners hebben last van scheuren in de muur, herrie en onveilige verkeerssituaties. TROS REGELRECHT laat in de uitzending van dinsdag 23 maart betrokkenen aan het woord en brengt de situatie in kaart.

Verloedering in Holendrecht
De Amsterdamse wijk Holendrecht heeft al jarenlang last van verloedering. Luiers, condooms en ander vuil worden over het balkon in de tuin of op straat gegooid. Hele inboedels worden aan de straat gezet. Wat de bewoners ook doen, het blijf een zooitje. De woningbouwvereniging en het stadsdeel wijzen naar elkaar.

Verbetertraject basisscholen
Ruim 100 basisscholen zijn door de Onderwijsinspectie bestempeld als zeer zwak. Daarnaast zijn er nog zo'n 400 zwakke basisscholen. Scholen krijgen jarenlang de tijd om zich te verbeteren. Sommige kinderen krijgen hun hele basisschooltijd slecht onderwijs. TROS REGELRECHT strijdt voor bijspijkerles voor leerlingen die de dupe worden van slecht onderwijs.

TROS REGELRECHT is een programma over sociaal maatschappelijke problemen. Speerpunten zijn overlast en wangedrag in 'de buurt'. Iedereen die wordt geconfronteerd met een situatie waar niets aan wordt gedaan, kan de hulp inroepen van TROS REGELRECHT. Een team van deskundigen, onder leiding van Ivo Opstelten, helpt om sociaal maatschappelijke problemen aan te pakken. Het team bestaat uit Ivo Opstelten (De leider), Joost Eerdmans (De onderhandelaar), Mildred Roethof (De deskundige jeugdcultuur), Clarice Stenger (De advocaat) en Bernard Tomlow (De meester in het kort geding).

Informatie over TROS REGELRECHT is ook te vinden op www.trosregelrecht.nl




TROS