Gemeente De Wolden


Persbericht



Zuidwolde, 23 maart 2010







Brede scholen in Zuidwolde zoeken partners

Uitnodiging tot samenwerking


De gemeente De Wolden zoekt contact met instellingen die activiteiten organiseren voor kinderen tussen 0 en 13 jaar contact en die kansen zien in de ontwikkeling van een brede school. Het gaat daarbij met name om organisaties die kinderen muzikale, creatieve of sportieve uitdagingen bieden. De instellingen moeten bereid zijn een intensieve samenwerking aan te gaan met andere partijen, zoals een school, een peuterspeelzaal en de kinderopvang.

De gemeente De Wolden ontwikkelt op dit moment twee brede scholen in Zuidwolde. Voor beide scholen is een basis aanwezig, die bestaat uit een school, kinderopvang, een peuterspeelzaal en muzikale ondersteuning. Graag wil de gemeente deze basis uitbreiden met activiteiten van andere instellingen. Hoe meer partners de gemeente kan betrekken bij de talentontwikkeling van jonge kinderen, hoe beter.

In aanmerking voor samenwerking komen onder meer een muziekschool, een sportvereniging en creatieve instellingen. Hoewel het niet nodig is om met alle instellingen onder één dak te werken, is de bereidheid tot nauwe samenwerking wel een vereiste.

Geïnteresseerden kunnen voor 15 april 2010 contact opnemen met Frans Bork van de gemeente De Wolden, via telefoonnummer 14 0528. Meer informatie over de brede scholen in Zuidwolde vindt u op dewolden.nl onder het kopje inwoners/Onderwijs.