Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 23 maart 2010

Klimaatveranderingen in Museum Catharijneconvent

Tot en met 30 mei vinden er in Museum Catharijneconvent Utrecht werkzaamheden plaats aan het klimaatsysteem in opdracht van de Rijksgebouwendienst. In deze periode blijft het museum geopend voor publiek. Het museum organiseert extra activiteiten en bezoekers krijgen korting op de entreeprijs.

'Gewoon' geopend
Tijdens de werkzaamheden is het kloostergebouw niet toegankelijk voor publiek. Tientallen hoogtepunten - die normaal gesproken in het kloostergebouw worden tentoongesteld - krijgen een tijdelijke plaats in de Introductieruimte van het museum. Bovendien blijven de themazalen van de vaste collectie Feest! Weet wat je viert en de Schatkamer geopend.

Activiteiten
Voor iedereen die meer wil weten over de werkzaamheden zijn er zgn. 'klimaattours', waarbij bezoekers een kijkje achter de schermen mogen nemen bij de klimaatinstallaties. Deze zijn op donderdag 29 april en 13 mei om 10.00 uur. Ook organiseert het museum masterclasses en workshops Kijken naar Kunst. Hierbij staat de vaste collectie van het museum in de schijnwerpers. Na afloop hebben bezoekers meer inzicht in de wijze waarop schilderijen zijn geschilderd. Ook gaan ze zelf aan de slag met eitempera, ondergronden en olieverf. Kijk op www.catharijneconvent.nl voor data, tijden en aanmelden.

Tijdens de klimaatveranderingen in Museum Catharijneconvent geldt een korting op entreeprijs. àGratis entree voor:

* iedereen t/m 17 jaar

* Vrienden van het Catharijneconvent

* Museumkaart, Vereniging Rembrandt, ICOM-kaart, IKT
* CJP-pas, Cultuurkaart
àKortingsprijs van ¤ 5,- voor volwassenen en ¤ 4,50 voor 65+, U-pashouders

NOOT VOOR DE REDACTIE -

Ingezonden persbericht