Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 23 maart 2010

Producent DSPA-5 gaat exclusieve samenwerking aan met Kenbri

Nieuwe interventiemethode voorkomt overslaan branden

Kenbri Fire Fighting gaat de DSPA-5 aanbieden aan brandweerkorpsen. De DSPA-5, ook wel Blusbom genoemd, wordt door brandweerkorpsen gebruikt om het overslaan van branden naar andere ruimtes in een gebouw te voorkomen en tijd te winnen om een pand te kunnen doorzoeken.

Kenbri Fire Fighting is een totaalleverancier van de brandweer met een bijzonder breed assortiment kwaliteitsproducten en aanverwante diensten. Kenbri zoekt continue naar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bestaande en nieuwe producten en technieken. Om deze innoverende eigenschappen kracht bij te zetten, is Kenbri voor de levering van de DSPA-5 een exclusieve samenwerking aangegaan met DSPA.nl. "Met DSPA-5 kiezen we voor verhoging van de persoonlijke veiligheid", aldus Edwin van Bekhoven van Kenbri ."Met de DSPA-5 hoeft de brandhaard niet meer op korte afstand benaderd te worden, omdat deze van een afstand naar de brandhaard gegooid kan worden. Een ideale oplossing als een binnenaanval niet meer tot de mogelijkheden lijkt te behoren. Hiermee levert de DSPA-5 een belangrijke bijdrage aan de persoonlijke veiligheid van de brandweer." De DSPA-5 bezorgt brandweerlieden extra tijd om verdere acties te kunnen ondernemen. Uit Nederlandse en Zweedse testen blijkt, dat met inzet van de DSPA-5 een 'backdraft' of 'flashover' (zelfs voor een langere tijd) voorkomen kan worden. Omdat het gebruik van de DSPA-5 deze bedreiging wegneemt, krijgt de brandweer tijd om de betreffende ruimte in te gaan en verdere acties te ondernemen. Het maakt de DSPA-5 daarom bijzonder geschikt voor gebruik bij onder andere kelder-, zolder- en scheepsbranden.

Brand- en waterschade
De DSPA-5 is een ideale oplossing bij branden met een geringe beschikbaarheid van bluswater. Na het gebruik dient namelijk alleen de kernbrand nog bestreden te worden, hetgeen dus minder bluswater vergt. Naast verkorting van de blustijd en besparing van bluswater wordt hiermee veel overbodige waterschade voorkomen.

DSPA.nl maakt deel uit van de AFG Group. AFG Group, gevestigd in Nijmegen, is een complete dienstverlener in brandpreventie en omvat acht dochterbedrijven, elk met hun specifieke expertise en elk met een sterke positie in de markt. AFG Group biedt een overall-visie en dienstverlening, die geen enkel ander brandbeveiligingsbedrijf in de wereld kan bieden. AFG Group voldoet aan alle veiligheidseisen en beschikt over alle benodigde certificeringen. Sinds 1983 is Kenbri actief in brandweer Nederland. Vandaag de dag is Kenbri Fire Fighting een gerenommeerde leverancier van brandweermaterialen, brandweervoertuigen en aanverwante diensten voor de regionale, gemeentelijke en industriële brandweerkorpsen.