Ingezonden persbericht


Timo Janse wint Bols Around The World finale
Amsterdammer is beste cocktailshaker van de wereld

Gisteravond vormde de Amsterdamse discotheek Escape het toneel voor de finale van de vierde editie van Bols Around The World, 's werelds grootste cocktailcompetitie voor professionele bartenders. Amsterdammer Timo Janse won de strijd tegen vijf andere finalisten, ieder uit een ander continent, en werd als eerste Nederlander bekroond tot 'Bols Cocktail Master'.

Met veel enthousiasme en onder de aanmoediging van een uitzinnig publiek presenteerde Janse zijn 'Breakfast Club Fluff', een mix van Bols Parfait Amour, Bols Genever, verse citroensap, room, eiwit en zelfgemaakte limonade. De cocktail viel in de smaak bij de internationale vakjury, die hem uiteindelijk verkoos tot de grote winnaar van Bols Around The World 2009/2010. Een unieke prestatie die bewijst dat de kwaliteit van Nederlandse bartenders de afgelopen jaren tot een hoog niveau is gestegen.

"Ik liet mij inspireren door het thema Shaking Twenties. Vroeger werden cocktails ook 's ochtends gedronken. Dat is nu natuurlijk een taboe. Daarom vond ik het juist zo leuk. Ik had me zeer goed voorbereid op deze finale en had ten opzichte van de andere finalisten het geluk dat het Nederlandse publiek volledig achter me stond. Deze prijs betekent veel voor me, het is een droom die uitkomt", zei Janse, nadat hij de prijs in ontvangst had genomen. Hij mag zich nu 'Bols Cocktail Master 2009' noemen en samen met de Master Distiller van Lucas Bols zijn eigen Bols likeur ontwikkelen.

De finalisten:
Timo Janse (Nederland)
Edwin Cruz (USA)
Luis Claudio Simoes (Brazilië)
Luke Redington (Australië)
Katsuya Takano (Japan)
Michael Stephenson (Zuid-Afrika)
De juryleden:
Stanislav Vadrna (Slowakije)
David Wondrich (USA)
Daniel Estremadoyro (Argentinië)
Jason Crawley (Australië)
Hidetsugu Ueno (Japan)
Kurt Schlechter (Zuid-Afrika)
Continent:
Europa
Noord-Amerika
Zuid-Amerika
Australië
Azië
Afrika

Over Bols Cocktails
Lucas Bols (opgericht in 1575) heeft in de loop der eeuwen een breed en internationaal netwerk van professionele bartenders opgebouwd. Anno 2010 vormen zij nog altijd de belangrijkste inspiratie voor innovatie. Door goed te luisteren naar de geluiden en de wensen, die vanuit de bartending scene komen, weet Bols de juiste producten te ontwikkelen. Een succesvol voorbeeld hiervan is 'Bols Genever, World's Most Authentic Spirit', naar het originele geneverrecept uit 1820. Deze White Spirit, die eind 2008 zijn wereldpremière beleefde, vormt tegenwoordig de perfecte basis voor vele Classic Cocktails. Recent plaatste het populaire Britse magazine Drinks International de likeuren van Bols in een wereldwijde Top-10, samengesteld door 300 professionele bartenders en mixologists van over de hele wereld.

www.bolscocktails.com
www.lucasbols.com




Ingezonden persbericht