Gemeente Bergen


Persbericht

Datum 23 maart 2010
Plaats Nieuw Bergen

Gemeente Bergen sluit aan bij Jeugdsportfonds

De gemeente Bergen sluit aan bij het Jeugdsportfonds van de provincie Limburg. Kinderen en jongeren, uit gezinnen die leven op of rond de armoedegrens, kunnen bij het Jeugdsportfonds een budget aanvragen om deel te kunnen nemen aan sportactiviteiten. Het budget kunnen ze inzetten voor contributie, kleding en/of materiaal. De gemeente Bergen betaalt een bijdrage van E 1942,88 aan het Jeugdsportfonds. Het fonds verdubbelt dit bedrag waardoor 16 kinderen/ jongeren uit de gemeente Bergen gebruik kunnen maken van een budget.

Jeugdsportfonds naast Participatieregeling
De gemeente Bergen kent sinds enkele jaren ook de Participatieregeling. Volwassenen, jongeren en kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen kunnen met deze regeling deelnemen aan sociaal-culturele, educatieve en sportieve activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een abonnement voor het zwembad, contributie van Jong Nederland, contributie Zij Actief of ouderenorganisatie. Ook de contributie van de sportvereniging valt onder de Participatieregeling.

Waarom ook deelname aan Jeugdsportfonds?
Het komt regelmatig voor dat gezinnen niet voldoen aan de financiële eis van het Participatiefonds (minimum inkomen en een beperkt vermogen). Door omstandigheden moet het gezin echter wel rondkomen met een minimum inkomen. De regels qua inkomsten en vermogen zijn bij het Jeugdsportfonds iets soepeler. Daarnaast past het stimuleren van sporten en bewegen in het beleid van de gemeente Bergen.

Jeugdsportfonds Provincie Limburg
Het Jeugdsportfonds Provincie Limburg is mogelijk gemaakt door een substantiële bijdrage van de provincie Limburg, de landelijke stichting Jeugdsportfonds, hoofdsponsor Jan Linders, bedrijfsleven en de deelnemende gemeenten. Overigens kunnen alleen jongeren uit deelnemende gemeenten een beroep doen op het budget van het Jeugdsportfonds.




Gemeente Bergen