Ingezonden persbericht


Persbericht

Doetinchem, 23 maart 2010

Jumbo Euroborg is Supermarkt van het Jaar 2010

De supermarkt van het ondernemersduo Anrico Maat en Paul Papo is vandaag tijdens een spannende finale in het Regardz Event Center Hart van Holland in Nijkerk bekroond met de titel Supermarkt van het Jaar 2010.

De verkiezing Supermarkt van het Jaar 2010 is dit jaar voor de zeventiende keer georganiseerd door vakbladen Distrifood en Foodmagazine in samenwerking met het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).

Prijzen
Behalve met de overalltitel ging Jumbo Euroborg ook aan de haal met diverse afdelingsprijzen. Zo heeft de naast het voetbalstadion van FC Groningen gelegen supermarkt ook de beste kaasafdeling, de beste vleeswarenafdeling, de beste wijnafdeling, de beste visafdeling en het beste biologische assortiment. Afgelopen week werd Jumbo Euroborg ook al uitgeroepen tot de schoonste supermarkt van Nederland.

Bij de buurtsupermarkten ging de titel naar Coopcompact in Beesel. Daarmee slaagde voor het eerste in de geschiedenis van de verkiezing een supermarkt erin de titel te prolongeren. Dat is een groot compliment voor ondernemer Frank Bol en zijn team.

De Jan Uffing-prijs voor de supermarkt met het beste personeelsbeleid werd in de wacht gesleept door Plus Benders in Venlo. Deze supermarkt heeft volgens de jury ook de beste diepvriesafdeling.

De overige afdelingsprijzen werden als volgt verdeeld:
* Beste agf-afdeling: Albert Heijn Koornneef Westland Naaldwijk
* Beste bloemenafdeling: Deen Supermarkt Almere-Buiten
* Beste brood- en banketafdeling: Deen Streekhof Grootebroek
* Beste vleesafdeling: Jumbo Schijndel

* Beste kruidenierswarenafdeling: Albert Heijn Koornneef Westland Naaldwijk
* Beste zuivelafdeling: Albert Heijn Axel

Noot voor de redactie (