Ingezonden persbericht


Zo'n 20 equipes in Tank S Rally halveren hun CO2 uitstoot.

Afgelopen weekend opende het Nederlandse Rallysport seizoen met de Tank S Rally in en om Emmeloord. De eerste wedstrijd waar over de volle breedte van het veld het gebruik van alternatieve brandstoffen werd toegestaan. De deelnemende equipes halveerde met het gebruik van E85 en M85 hun CO2 uitstoot.

In 2009 liet GUTTS met een succesvolle campagne met inspirerende prototypes, goeie informatie en betrokken partners zien dat de inzet van E85 en M85 op een verantwoorde en veilige wijze kon geschieden. Na goed en constructief overleg met de KNAF besloot het Bestuur Sectie Rally's in november 2009 deze brandstoffen toe te staan in de Nederlandse Rallysport. En in deze eerste rally van het seizoen maakten een behoorlijk aantal equipes gebruik van deze mogelijkheid. Er stonden een kleine 20 auto's aan de start op alternatieve brandstoffen.

De E85 (85% BioEthanol) werd onder andere gebruikt door veel Mitsubishi's in Groep N klasse die op deze brandstof meestreden om de leidende posities. Ook in de BMW 325i Challenge reden de equipes onder de vlag van Bas Koeten Racing (Jurian van Ruijten/Wim Koeten en Edward Goossens/Dennis Goossens) succesvol op E85. Ook in de Rallysprint was HART Rallyteam met hun nieuwe Peugeot 206 op weg met E85. Voor al deze equipes leverde GUTTS leverde samen met Partner Tamoil voor al deze equipes de E85 tegen een mooie korting.

In de Nissan 350Z Challenge reden vrijwel alle deelnemers op M85 (85% BioMethanol) geleverd door BioMCN. Alle auto's op deze brandstof presteerde geweldig en de fans langs de kant genoten van het spektakel.

De cijfers. Al deze auto's samen verbruikte het afgelopen weekend naar schatting zo'n 4000 Liter brandstof. Wanneer dit normale fossiele benzine zou zijn geweest zouden zij samen een CO2 uitstoot van ongeveer 10.000 Kg CO2 hebben veroorzaakt. Door het gebruik van E85 en M85 is de CO2 uitstoot gereduceerd naar zo'n 5000 Kg Co2!

Een prachtig begin van het seizoen. GUTTS dankt alle equipes die over de winter de moeite hebben genomen om werk te maken van deze duurzaamheidsslag. Jullie hebben laten zien dat 'groen' zeker niet saai hoeft te zijn. Bijzonder dank gaat uit naar Tamoil en BioMCN die de moeite hebben genomen om deze pioniers in de sport tegen aantrekkelijke voorwaarden te voorzien van de brandstof.

Voor de rest van het veld. Voel je je geïnspireerd? Check www.gutts.nl voor de mogelijkheden.