Gemeente Schermer


Onderzoek tevredenheid cliënten Wmo gemeente Beemster, Graft-De Rijp en Schermer

(23-03-2010)

Het Wmo-loket van de gemeente Beemster, Graft-De Rijp en Schermer biedt ondersteuning aan mensen met (lichamelijke) beperkingen. Deze ondersteuning verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen hebben een scootmobiel of rolstoel nodig om zich te kunnen verplaatsen. Anderen hebben hulp nodig om het huishouden te voeren. Ook kan het zijn dat de woning moet worden aangepast aan de gezondheidssituatie.

De gemeenten leveren deze ondersteuning in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeenten vinden het belangrijk om te weten wat mensen van de ondersteuning vinden en wat er beter kan. Daarom voeren de gemeenten een onderzoek uit.

Het onderzoek vindt plaats door middel van een schriftelijke vragenlijst waarin vragen worden gesteld over verschillende aspecten van de ondersteuning. De enquête zal in de maand april 2010 worden verstuurd aan een willekeurig gekozen aantal cliënten in de gemeente Beemster, Graft-De Rijp en Schermer die gebruik maken van een Wmo-voorziening of die in 2009 een aanvraag in het kader van de Wmo hebben ingediend.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door SGBO, een onafhankelijk onderzoeksbureau. Naar verwachting zal na de zomervakantie de uitkomsten van het onderzoek bekend worden gemaakt.

Wij hopen dat u, als u een vragenlijst ontvangt, de tijd zult nemen deze in te vullen. Wij hebben immers uw mening nodig om de dienstverlening van het Wmo-loket zo goed mogelijk te laten aansluiten op de behoeften.