Gemeente Berkelland


CDA, D66 en VVD onderhandelen verder over een nieuw college van B&W

Op 16 maart was er een openbare bijeenkomst in het gemeentehuis van Berkelland over de tussenstand van de collegeonderhandelingen.

De collegeonderhandelingen gaan een nieuwe fase in. De komende periode gaan de drie grootste partijen: CDA, D66 en VVD samen tot één coalitie proberen te komen.

Tussenstand

Vorige week dinsdag maakte fractievoorzitter Jaap Jonk van het CDA (de grootste partij op basis van het aantal stemmen) bekend dat er met alle partijen in de Berkellandse gemeenteraad gesproken was. Na alle overwegingen te hebben opgesomd, maakte hij bekend dat hij in de komende weken met de drie grootste partijen verder wil onderhandelen. Het is de bedoeling dat deze drie partijen elk één wethouder leveren. Het aantal Berkellandse wethouders zou in dat geval dus terug gaan van vier naar drie. Maar het gaat om een tussenstand van de onderhandelingen. De komende tijd moet blijken of het allemaal ook gaat lukken.

Nieuwe gemeenteraad

In de nieuwe gemeenteraad, die 29 zetels telt, hebben CDA, D66 en VVD elk zes zetels. De PvdA heeft 4 zetels, Gemeentebelangen 3, GroenLinks 2 en de nieuwe fractie Ondernemend Berkelland ook 2.

Mutatiedatum 23/03/2010