Gemeente Berkelland


Alle Gelderse verkeersinformatie op www.bereikbaargelderland.nl

De wens om weggebruikers goed te informeren over wegwerkzaamheden en omleidingen heeft geleid tot één website met alle verkeersinformatie voor Gelderland: www.bereikbaargelderland.nl. Ook de gemeente Berkelland werkt hier aan mee. Via de gemeentelijke website wordt de Berkellandse verkeersinformatie gegeven en kan worden "doorgeklikt" naar de Gelderse website.

Op initiatief van de provincie is een website gemaakt met een volledig overzicht van alle wegwerkzaamheden, calamiteiten en evenementen die voor verkeershinder kunnen zorgen. Alle Gelderse gemeenten, verenigd in vervoerregio's: Stedendriehoek, Rivierenland, Noord-Veluwe, de Vallei en Achterhoek, Stadsregio Arnhem Nijmegen en Rijkswaterstaat leveren hiervoor geregeld informatie aan. Vanaf 12 maart is de website online.

Alternatieve route

De website informeert weggebruikers in Gelderland over afsluitingen, verkeershinder én omleidingsroutes. Als er een straat of snelweg is afgesloten, is ook informatie beschikbaar over een alternatieve route. Weggebruikers kunnen zich bovendien aanmelden voor de e-mailservice. Ze ontvangen dan een gratis bericht als er bijvoorbeeld in de buurt of op de route naar het werk wegwerkzaamheden gepland zijn.

Afstemmen

Wegbeheerders hebben voortaan beter zicht op elkaars wegwerkzaamheden en omleidingen. Zo kunnen ze wegwerkzaamheden beter op elkaar afstemmen, waardoor weggebruikers er minder last van hebben. Dit komt de doorstroming ten goede.


* http://www.gemeenteberkelland.nl/tDocumenten/detail.aspx?pKey1=463 7 - Actueel - Verkeersinformatie

* www.bereikbaargelderland.nl