Ingezonden persbericht


Persbericht Henk Angenent lanceert campagne Duurzaam telen, begint bij jou

Culemborg, 23 maart 2010

Na een spannende sportwedstrijd op het akkerbouwbedrijf de Meernhof in Flevoland heeft Henk Angenent maandag 22 maart de campagne Duurzaam telen, begint bij jou gelanceerd. De campagne brengt haalbare en effectieve gewasbeschermingmethoden
- Good Practices - onder de aandacht bij de Nederlandse telers. Nieuwe spuittech- nieken, bewezen waarschuwingsystemen, natuurlijke vijanden en mechanische onkruid- bestrijding vormen een greep uit de vele effectieve methoden die aan bod komen. De website www.duurzaamtelenbegintbijjou.nl biedt informatie over de campagne.

De deelnemers van de estafette
In de schijnwerper
In alle plantaardige landbouwsectoren, van glastuinbouw tot akkerbouw, kunnen telers succesvolle methoden toepassen om de teelt te verduurzamen en te verbeteren. De campagne Duurzaam telen, begint bij jou zal dit jaar de beste methoden nog meer bekendheid geven. Bovendien staan telers in de `spotlight' die laten zien hoe zij duurzame methoden in de dagelijkse praktijk toepassen. Verder zullen partners van telers, handelaren, bestuurders en collega-telers hún kijk op duurzaam telen onder de aandacht brengen tijdens deze campagne.
www.duurzaamtelenbegintbijjou.nl
De website van de campagne biedt informatie en nieuws over de Good Practices per sector en de spotlighttelers, maar ook over bijeenkomsten of demonstratiedagen waar Good Practices te zien zijn. Bovendien dient de website als platform waarop geïnteresseerden informatie met elkaar kunnen delen.

Good Practices estafette
De lancering van de campagne stond volledig in het teken van een spannende estafette. Vier teams bestaande uit telers, partners van telers, de pers en ambtenaren van LNV namen het tegen elkaar op. Op de fiets, op skeelers of hardlopend legden zij het Good Practices parcours af. Onderweg moesten ze stempelen bij verschillende gewasbeschermingmethoden: o.a. een weerpaal, een ecoridger schoffelmachine, natuurlijke vijanden en een aaltjesschema.
De damesploeg won met nipt verschil. Sannah Angenent finishte als eerste, vlak voor haar man en Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent.
Voor meer informatie en een impressie van de wedstrijd www.duurzaamtelenbegintbijjou.nl
CLM, DLV Plant, projecten LTO Noord, ZLTO, Arvalis en GBE communicatie voeren deze campagne uit in opdracht van het ministerie van LNV.