Ingezonden persbericht

Erica Terpstra wint Plus Challenge Award

Op 23 maart neemt scheidend voorzitter van het NOC*NSF Erica Terpstra de Plus Challenge Award in ontvangst in Restaurant Fifteen.

Ter ere van het 20 jarig bestaan van Plus Magazine wordt 23 maart de Plus Challenge Award 2010 uitgereikt. Deze prijs symboliseert de kracht en vitaliteit van 50-plussers. Meer dan 1000 lezers van het grootste magazine voor 50-plussers hebben gestemd op hun rolmodel. Terpstra is voor de lezeressen het 'meest inspirerende voorbeeld van 'goed' oud worden'. Mannelijke lezers kozen voor Pieter van Vollenhoven.

Erica Terpstra is hét voorbeeld van een vitale en enthousiaste 50-plusser. Zij is zeer vereerd deze award dinsdag 23 maart in ontvangst te mogen nemen. Zelf geeft Terpstra ruiterlijk toe dat zij ook op zichzelf zou stemmen: "Want zoals ik nu in mijn vel steek, is ongeveer wat ik me voorstel bij vitaal ouder worden."

We kunnen er niet omheen. De 50-plussers in Nederland worden steeds belangrijker. De vergrijzing zet door. Één op de drie Nederlanders is 50-plus. Over twintig jaar zijn dat er 30% meer. Herman Vuijsje spreekt in Plus Magazine over grensvervaging. Grenzen zijn vervaagd tussen leeftijdscategorieën en bijbehorende gedragsrepertoires. 50-plussers nemen geen genoegen meer met rustig achter de geraniums kruipen. Er wordt gereisd, er worden nieuwe dingen ondernomen en men blijft zich ontwikkelen. Het Plustijdperk breekt definitief aan.

20 jaar Plus
Plus Magazine groeide in de afgelopen twintig jaar uit tot het grootste maandblad van Nederland, met ruim een miljoen lezers per jaar. Al 20 jaar richt het blad zich op de interesses van de 50-plussers met de peilers Geld & Recht, Gezondheid, Beauty, Reizen & Vrije Tijd, Eten & Drinken en Mensen en Meningen. In het jubileumnummer (april 2010) staat een interview met Pieter van Vollenhoven en Erica Terpstra naar aanleiding van de Plus Challenge Award.