Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

24 maart 2010

POKERVISIE KAN POKERVERSLAAFDEN NIET VINDEN!

In verband met de a.s. verkiezingen heeft het tijdschrift PokerVisie de politieke partijen gecheckt op hun (anti)pokerbeleid. Volgens recente schattingen is poker inmiddels na voetbal en tennis onze derde sport.
Afgezien van de VVD en D66 rangschikken de partijen poker over het algemeen tussen de kansspellen die onder een vergunningstelsel vallen waarop het Holland Casino (de overheid zelf) een monopolie heeft. Maar als ze (PvdA, SP, PVV, CDA) 'iets' over poker melden, dan volgen ze het restrictieve beleid van de regering ter bescherming van de spelers omdat poker verslavend zou kunnen zijn.
Ongetwijfeld!
En dat zou wetenschappelijk zijn onderzocht en aangetoond!
MAAR DAT IS ONZIN!
Er is één onderzoekje, uitgevoerd door een student van de Universiteit van Twente die wilde afstuderen (een masterthesis), gedaan onder collegastudenten en in samenwerking met de verslavingszorg Tactus... Als de geënquêteerden 500 euro in het rood stonden, dan hadden ze een probleem dat door poker zou zijn veroorzaakt! En na het nodige broddelwerk kwam de jonge onderzoeker tot de conclusie dat dat bij 10% het geval was.
Dit onderzoekje onder 589 'pokeraars' (in veel gevallen deden ze overigens ook andere kansspellen) is gedaan in 2008.
Volgens de sites van Psy en de verslavingszorginstellingen van Jellinek, Tactus en de stichting AGOG is 10% van alle pokeraars mogelijk verslaafd. In 2008 zouden er 400.000 pokeraars zijn ­ volgens de laatste schattingen zijn het er inmiddels meer dan 1 miljoen - gaat het dus om zo'n 40.000 pokerverslaafden ­ thans mogelijk 100.000!
Er zijn kranten die dit hebben gepubliceerd!
En dan te bedenken dat we in Nederland 40.000 gokverslaafden hebben! Dan zouden dus alle gokverslaafden poker spelen.

PokerVisie wilde een artikel maken over en met gokverslaafden en heeft Jellinek, Tactus en AGOG gevraagd om recente cijfers en naar serieuze gevallen. Die konden ze niet leveren. Die waren er niet. Alledrie de organisaties bekenden dat ze eigenlijk nog geen toeloop hadden van pokerverslaafden. Tja...

Het complete artikel over politiek & poker en over pokerverslaafden staat in PokerVisie 20 die morgen in de winkels te koop zal zijn.