Gemeente Urk

Coalitie CU, HvU en SGP rond

De coalitieonderhandelingen tussen ChristenUnie, Hart voor Urk en SGP zijn afgerond. Daarmee is de coalitie tussen de drie partijen een feit. Dit hebben de partijen op woensdag 24 maart bekend gemaakt tijdens een persconferentie.

Zoals het er naar uitziet krijgt gemeente Urk een opvallend jong college. ChristenUnie heeft Ben Visser (28) naar voren geschoven als kandidaat-wethouder. Voor Hart voor Urk is Gerrit Post (36) wethouderskandidaat. Geert Post (44) is kandidaat-wethouder namens de SGP.

Op donderdag 25 maart zal de benoeming/beëdiging van de nieuwe wethouders plaatsvinden tijdens de gemeenteraadsvergadering die gehouden wordt in het gemeentehuis. Ook zal dan de beëdiging plaatsvinden van Jan Hakvoort als SGP-raadslid. Hakvoort neemt de plaats in van Geert Post, die zitting neemt in het college. T

ijdens de persconferentie werd verder het coalitieakkoord gepresenteerd. De coalitiepartijen hebben ervoor gekozen het akkoord beknopt te houden. ChristenUnie, Hart voor Urk en SGP hebben in de besprekingen vertrouwen in elkaar uitgesproken en de samenwerking zal dan ook in hoge mate daarvan uitgaan. Het nieuwe college krijgt de opdracht een collegeprogramma te maken.