Gemeente Borsele

Bijeenkomst "Winst met de Wabo" voor het bedrijfsleven

Op woensdag 24 maart 2010 vindt van 13.00 uur tot 18.00 uur in het Waterschapskantoor in Middelburg een informatiebijeenkomst plaats over de komst van de âWet Algemene Bepalingen Omgevingsrechtâ (Wabo), die naar verwachting op 1 juli 2010 in werking treedt.

Â

Belangrijk voor bedrijfsleven

Als u zelf, of uw bedrijf, regelmatig vergunningen moet aanvragen rond wonen, werken en/of milieu bent u van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen. Tijdens de bijeenkomst staat de samenwerking tussen provincies, gemeenten en het bedrijfsleven centraal. Aan het bijwonen van de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Â

Een loket voor vergunningen

Vanaf 1 juli 2010 kunnen dankzij de Wabo alle vergunningen met betrekking op de fysieke leefomgeving (van bouwvergunning tot milieuvergunning) via één digitaal loket geregeld worden. Er is er dan nog maar sprake van één vergunning: de Omgevingsvergunning. Met als voordeel: lastenreductie en tijdswinst.

Â

Inhoud bijeenkomst

Tijdens deze informatiebijeenkomst leggen we u kort en krachtig uit hoe de nieuwe regelgeving werkt en wat dit betekent voor uw bedrijfsvoering. U hoort er het verhaal vanuit de overheid en vanuit het bedrijfsleven en krijgt in workshops handvatten aangereikt om de Wabo in praktijk te brengen. Een uitgebreid programma vindt u op www.winstmetdewabo.nl

Â

Programma bijeenkomst

De indeling van het programma is in principe als volgt:

12.30: Ontvangst

13.00: Aftrap door dagvoorzitter Leen van Dijke (VolkerWessels)

13.05: Inleiding door Leny Poppe-de Looff, regeldrukambassadeur Zeeland

13.30: Bespreken van een voorbeeld uit de regio

13.55: Presentatie âSamenwerken is gebodenâ

14.20: Pauze om naar de workshops te gaan

14.35: Workshop ronde 1

15.30: Pauze

16.00: Workshop ronde 2

17.00: Afsluiting door Marten Wiersma, gedeputeerde Economie & Milieu

17.15: Korte zaaldiscussie en afsluiting door dagvoorzitter Leen van Dijke (VolkerWessels)

17.30: Borrel en napraten

18.00: Einde

Â

Initiatiefnemers

De bijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van Bouwend Nederland, Aedes, BNA, het ministerie van VROM, de gemeenten Borsele, Goes, Hulst, Kapelle, Middelburg, Noord-Beveland, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland, Sluis, Terneuzen, Tholen, Veere, Vlissingen en de provincie Zeeland. De organisatie is in handen van SBR en Stadswerk Platform Omgevingsrecht.

Â

Aanmelden voor de bijeenkomst

U bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan de informatiebijeenkomst. De bijeenkomst is op 24 maart 2010 in het Waterschapskantoor Zeeuwse Eilanden, Kanaalweg 1 in Middelburg.

U kunt betaald parkeren in de parkeerkelder van Waterschap Zeeuwse Eilanden.

Â

Opgeven is noodzakelijk en kan via www.winstmetdewabo.nl

Er geldt een maximum aantal deelnemers van 140, dus reageer snel!