Persberichten

Inspirerende en oplossingsgerichte keynotes op Infosecurity.be en Storage Expo BE

Publicatiedatum: 24-02-2010
Bezoekers van de vakbeurzen Infosecurity.be en Storage Expo BE kunnen rekenen op inspirerende en oplossingsgerichte keynotes. Keynote sprekers zoals Eugene Schultz, Noël van den Driessche, Christofer Hoff en Paul Carpentier, delen hun kennis, visie en oplossingen met de bezoekers. De toegevoegde waarde van de keynotes komt tot uiting in de diversiteit van de sprekers. Storage en Security worden hierdoor vanuit verschillende vakgebieden benaderd waardoor de keynotes voor ieder wat wils bieden, ongeacht de sector of organisatie waarin de beursbezoeker werkzaam is.

Infosecurity.be
Eugene Schultz. Schultz is één van de meest gerespecteerde experts op het gebied van databeveiliging in de Verenigde Staten. Als expert heeft hij onder andere Senaatscommissies geadviseerd over de beveiliging van de computersystemen van het Amerikaanse leger. Daarnaast heeft hij talloze publicaties en boeken op zijn naam staan. Ook won hij vele prijzen, zoals de prestigieuze NASA Technical Excellence Award. Op dit moment is hij Chief Technology Officer van Emagined Security en adviseert hij in die hoedanigheid grote organisaties over hoe zij hun data moeten beveiligen.

Lekken van data
De boodschap van zijn keynote, die de titel ´Data Security Breaches: An Unstoppable Epidemic?´ draagt, liegt er niet om: het lekken van data lijkt niet te stoppen en zal naar alle verwachting alleen maar ernstigere vormen aannemen, tenzij organisaties echt gaan investeren in databeveiliging.
"Het probleem van databeveiliging is urgent", zegt Schultz. Als voorbeeld haalt hij het hacken aan in 2009 van de computers van Heartland Payment Systems. Heartland verwerkt betalingen voor o.a. MasterCard en Visa in de Verenigde Staten en heeft daar ruim 120 miljoen klanten. "Het feit dat een bedrijf als Heartland gehackt kan worden, heeft verschillende ernstige gevolgen", vertelt hij. "Zo lopen consumenten gevaar doordat derden met hun privégegevens aan de haal gaan en deze gebruiken voor het afsluiten van o.a. verzekeringen, telefoonabonnementen en leningen. Ook is er een reëel gevaar dat mensen online bankieren en winkelen de rug toekeren waardoor de economie schade oploopt." Tijdens de keynote zal Schultz nog meer aansprekende voorbeelden aanhalen die de urgentie van databeveiliging benadrukken.
De tweede en derde keynotes tijdens Infosecurity.be worden verzorgd door Noël van
den Driessche, Head of Information Risk Management KBC group en Christofer Hoff, Director Cloud & Virtualization Solutions van Cisco Systems.

Storage Expo BE
De bezoekers van Storage Expo BE wacht een inspirerende keynote van Paul Carpentier, oprichter en chief technology officer (CTO) van Caringo. ´De vader van CAS (Content Addressed Storage)´, zoals Carpentier wereldwijd bekend staat bij iedereen die iets met storage te maken heeft, zal zijn innovatieve visie geven op hoe organisaties met de sterk gewijzigde omgeving van dataopslag en -beheer kunnen omgaan. De keynote zal een tweeluik zijn waarbij eerst de problemen in kaart worden gebracht waarna Carpentier zijn oplossingsmethodieken aanreikt.

Limieten
"Eén van de grootste bedreigingen waar vooral grote organisaties, zoals de overheid, semi-overheid en het bedrijfsleven, op dit moment tegenaan lopen, is de complexiteit van hun ICT-infrastructuur", zegt Carpentier. "De huidige filesystemen kunnen de groei van, voornamelijk ongestructureerde, data niet aan waardoor organisaties tegen limieten aanlopen. Ook lopen de kosten hoog op als een organisatie constant moet sleutelen aan de infrastructuur om deze in de lucht te houden."

Carpentier spreekt tijdens de keynote ook over de ´battle against complexity´. Om deze te winnen zijn volgens hem andere, recentere, storage-modellen nodig, zoals clustered object storage in combinatie met zeer ruime vlakke address spaces. Carpentier pleit voor de incorporatie van dergelijke private clouds in de netwerken van grote organisaties.

Mix theorie en praktijk
De keynotes tijdens Infosecurity.be en Storage Expo BE staan garant voor een uitdagende mix van theorie en praktijk op het hoogste niveau. Bezoekers van de keynotes zullen na afloop op een andere manier tegen de huidige valkuilen en uitdagingen van content storage en IT-security aankijken.

Praktische informatie
Het programma van de keynotes is als volgt:

Infosecurity.be

* Eugene Schultz - woensdag 24 maart 13.00 - 13.45 uur
* Noël van den Driessche - donderdag 25 maart 10.30 - 11.15 uur
* Christofer Hoff - donderdag 25 maart 12.00 - 13.00 uur

Storage Expo BE

* Paul Carpentier - woensdag 24 maart 13.00 - 14.00 uur

-.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie,