Gemeente Harderwijk


Praat mee over alcoholgebruik

03/03/2010

De zes gemeenten van Regio Noord Veluwe willen met u van gedachten wisselen over alcoholgebruik. Daarom nodigen wij u graag uit voor een werkconferentie op woensdag 24 maart van 16.30 tot 21.30 uur. Deelname aan de werkconferentie is gratis. De locatie en het programma worden op een later moment bekend gemaakt.

Gemeenten hebben een verantwoordelijkheid op het gebied van de preventieve gezondheidszorg en dus ook verantwoord alcoholgebruik. Kans op succes is er alleen wanneer tegelijkertijd wordt gewerkt aan preventie, aan maatregelen rond beschikbaarheid van alcohol en aan handhaving. De gemeenten zijn al actief op het gebied van preventie en handhaving. Voor maatregelen rond beschikbaarheid van alcohol liggen nog mogelijkheden en kansen. Maar niet voor gemeenten alleen. Hier ligt een taak voor ons allen: gemeentebestuurders, ouders en andere opvoeders, zoals leerkrachten, leiders van sport verenigingen, horecaondernemers, politie en justitie.

In de werkconferentie krijgt u volop gelegenheid om met elkaar goede ideeën voor maatregelen door te spreken, waar we met elkaar de schouders onder kunnen zetten. En misschien hebt u wel een idee dat beloond wordt met geld en mankracht om het te realiserenâ¦! Bovendien is de conferentie een mooie kans om te horen wat er in de samenleving leeft, om een idee te adopteren en om in eigen gemeente het beleid te helpen vormgeven.

Informatie: Regio Noord Veluwe, projectleider jeugdbeleid, John Prein, tel. 474 449, of jprein@regionoordveluwe.nl.


____________________