Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Studenten en docenten kruisen degens tijdens Leids Onderwijsdebat

Publicatiedatum: 9 maart 2010 | PERSBERICHT
Aandachtsgebieden: Onderwijs en opleidingen

`Het onderwijs aan studenten BW en GNK moet het eerste jaar gezamenlijk zijn.'

`Geneeskundestudenten moeten vanaf dag één direct contact met patiënten hebben.'

´Een derde van het contactonderwijs kan worden vervangen door e-learning´

Op woensdag 24 maart gaan studenten en docenten in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) met elkaar in debat over stellingen rondom het wetenschappelijk onderwijs. Docenten en studenten van de studies Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen nemen actief deel aan de discussies, onder andere door het gebruik van stemkastjes.

Dit jaar staat het debat onder leiding van prof. dr. Pieter Hiemstra. De docenten die het debat aangaan met studenten zijn onder andere dr. Luuk Willems, voorzitter van het Uitvoerend Orgaan Geneeskunde en mr. dr. Arnold Wenink, blokcoördinator en voorzitter van de Toets Beoordelingscommissie. Daarnaast verdedigen ook dr. Friedo Dekker, hoofd van het Onderwijs Expertise Centrum, en Mariel van Valburg, student-assessor van de Raad van Bestuur van het LUMC, de stellingen.

Aan het einde van het debat zal de voorzitter van de jury, decaan prof. dr. Eduard Klasen, een prijs uitreiken aan de best debatterende student en docent.

Het debat vangt aan om 17.30 uur in de foyer van het Onderwijsgebouw (Gebouw 3 op het LUMC-terrein). De zaal is om 17.00 uur geopend.

Het onderwijsdebat wordt georganiseerd door de Leidse studievereniging voor studenten Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen (M.F.L.S.). De M.F.L.S. telt ruim 2.500 leden en zet zich in voor het onderwijs en de academische gemeenschap in het LUMC.