Gemeente Woudrichem

CultuurpuntAltena van start

Â

WOUDRICHEM- Basisscholen uit Werkendam en Woudrichem kunnen tegenwoordig terecht bij het CultuurPuntAltena als zij op zoek zijn naar instellingen of personen, die vanuit hun specialiteit kunst, cultuur of cultuurhistorie binnen de schoolmuren kunnen brengen. Het CultuurPuntAltena brengt het culturele aanbod in onze streek in kaart en bemiddelt nu tussen onderwijsvraag en cultuuraanbod.

Â

Een eerste project is gerealiseerd op basisschool De Halm uit Almkerk, waar de leerlingen bezig zijn met het thema Bouwen. De Halm heeft cultuureducatie hoog in het vaandel en CultuurPuntAltena heeft de school in contact gebracht met een beeldend kunstenaar, een schrijver en de eigenaren van de Watertoren in Uppel om een bijdrage te leveren aan programmaâs als Bouwen & Beeldende kunst, Bouwen & Taal en Bouwen & Techniek.

Â

Op woensdag 24 maart aanstaande van 13.00 tot 15.00 uur wordt het CultuurPuntAltena officieel gelanceerd tijdens een feestelijke âcultuureducatieveâ middag in De Halm waar ook de activiteiten en resultaten van het project van de basisschool worden gepresenteerd.

Â

Vertegenwoordigt u een basisschool uit Werkendam of Woudrichem, bent u actief op het gebied van kunst, cultuur of cultuurhistorie en wilt u kennismaken met het werk van het CultuurPuntAltena, dan bent u van harte welkom de lancering op woensdag 24 maart van 13.00 tot 15.00 uur bij te wonen.

Â

U kunt zich tot 18 maart aanmelden bij mevrouw Lisette Colijn, coördinator CultuurPuntAltena, Gedempte Haven 17 te Werkendam, t 06-4358 1031, e-mail: l.colijn@cultuurpuntaltena.nl.

Vermeld bij uw aanmelding uw naam, de instelling die u vertegenwoordigt, en het aantal personen dat de middag wil bijwonen. Na inschrijving ontvangt u uw persoonlijke programma voor de middag.

Â

Het CultuurPuntAltena is een initiatief van de gemeenten Werkendam en Woudrichem en wordt mede gefinancierd door de provincie Noord-Brabant.