NCRV

Willem Wever

Welke hamburger is gezonder?

Woensdag 24 maart 2010
16.50 uur, Z@PP

Jesse uit Zoeterwoude is vegetariër en wil daarom graag weten of de vegetarische hamburgers die hij eet gezonder zijn dan de âechteâ, die van vlees dus. Ewout en hij gaan in het NCRV-programma Willem Wever naar een fabrikant van vegetarische hamburgers en naar het laboratorium. Daar testen ze de hamburgers op vitaminen, mineralen, eiwitten, cholesterol en al die andere dingen die eten gezonder of juist ongezonder maken. Maarre⦠welke hamburger is het lekkerst? Ook dat zoeken Jesse en Ewout uit.

Verder woensdag in Willem Wever: Tamar uit Voorthuizen is gek op babyâs en wil daarom later op de afdeling werken waar pasgeboren babyâs liggen â de afdeling neonatologie. Ewout neemt haar mee naar het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein, waar ze helpt bij de verzorging van de babyâs. Zo kan ze vast zelf meemaken wat een verpleegkundige op zoân afdeling allemaal doet.

Professor Amito en Ewout overvallen de klas van meester Wim van de protestants-christelijke basisschool âde Bolsterâ in Amersfoort. Ze laten zien hoe de spijsvertering van het menselijk lichaam werkt. Maar ja, hoe laat je zoiets zienâ¦?

Souhaila, Thom, Yael, Chaymae, Liam en Luna gaan in het Willem Wever Debat in discussie over de stelling âIedereen moet kunnen zeggen wat âie denktâ. Alle zes hebben ze een sterke eigen mening⦠De winnaar van de reeks debatten mag op 7 april in discussie met (demissionair) premier Balkenende.

Op de site: www.willemwever.nl kun je de debaters beter leren kennen en alle eerdere debatten bekijken.