Gemeente Gennep


Persberichten

Gennepse woningbezitters krijgen subsidie voor energiebesparing Inwoners van gemeente Gennep kunnen gebruik gaan maken van de Limburgse Energiesubsidie (LES). Dit is een subsidie voor energiebesparende maatregelen die woningbezitters toepassen. De heer Arnold Jansen, wethouder milieu van Gennep, geeft op 24 maart om 9.00 uur de aftrap voor LES.

Huishoudens kunnen besparen op energiekosten
Huiseigenaren komen in aanmerking voor de Limburgse Energie Subsidie wanneer zij investeren in energiebesparende maatregelen. Kernboodschap is `Bespaar meer met LES'. De subsidie kan oplopen tot maximaal 1.500 euro per huishouden. Hiermee besparen huishoudens niet alleen op de energiekosten, ze leveren tegelijkertijd ook een bijdrage aan het terugdringen van het broeikaseffect.

Thermografische scan
Op woensdag 24 maart om 9.00 uur wordt wethouder Arnold Jansen bij een Genneps huishouden ontvangen. De wethouder geeft als bestuurlijk verantwoordelijke de aftrap voor de Limburgse Energie Subsidie en vraagt tegelijk de aandacht van alle inwoners van Gennep voor energiebesparing. De wethouder krijgt uitleg over het toepassen van energiemaatregelen aan de hand van thermografische scans van het huis. Deze scans geven een helder visueel beeld van `energielekken' bij het betreffende huis. Rond 9.45 uur zal het startmoment afgesloten worden.

De LES is een initiatief van de provincie Limburg. De gemeente Gennep is deelnemer.