Gemeente Helmond


Informatieavond Groene Peelvallei

Meer weten over de mogelijkheden in de Groene Peelvallei? Benieuwd naar de effecten daarvan op het milieu? Ga dan naar de infoavond op 24 maart.

Het Centrumgebied Groene Peelvallei is aangewezen als locatie voor toerisme en recreatie. Om dit gebied in de toekomst te kunnen ontwikkelen is een Milieu Effect Rapportage (planMER) gemaakt. Deze ligt vanaf 19 maart ter inzage. In het planMER zijn op basis van vijf verschillende alternatieven de effecten op het milieu in kaart gebracht. Deze alternatieven verschillen van elkaar in omvang en aantal bezoekers en zijn gemaakt om verschillende mogelijke ontwikkelingen te onderzoeken.

PlanMer

In het reconstructieplan De Peel van de provincie Noord Brabant staat vastgelegd dat het Centrumgebied Groene Peelvallei is aangewezen als locatie voor toerisme en recreatie. Gemeente Deurne, Gemeente Helmond en het waterschap Aa en Maas stellen een plan - een structuurvisie- op waarin staat hoe zij het gebied in de toekomst willen ontwikkelen. Voordat een structuurvisie wordt opgesteld moet eerst een planMER worden gemaakt.

Informatieavond

Op 24 maart 2010 vanaf 20.00 uur zijn bewoners, omwonenden en belangengroepen uitgenodigd voor een informatieavond over het planMER in Willibrordhaeghe te Deurne. Samensteller van het rapport Arcadis licht het planMER toe. Lambert Verheijen, voorzitter van de stuurgroep Centrumgebied Groene Peelvallei en voorzitter van de avond, beantwoordt alle vragen, in aanwezigheid van bestuurders van Deurne, Helmond en het Waterschap.

* Lees mee over de informatieavond

* Meer informatie over Groene Peelvallei