Waterschap Dommel

Wandelen voor Water in ontwikkelingslanden: 243 kinderen in Eindhoven

Op woensdag 24 maart 2010 doen 243 kinderen van de groepen 7 en 8 van basisscholen uit Eindhoven mee aan de sponsorloop Wandelen voor Water. Zij lopen 6 km met 6 liter water in een rugzakje, net als veel van hun leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden. Wandelen voor Water is een landelijk evenement; in totaal doen er ruim 19.000 kinderen in het gehele land mee. De opbrengst van de sponsorloop gaat naar diverse water- en sanitatieprojecten in ontwikkelingslanden.

Wereld Waterdag

Wandelen voor Water wordt dit jaar voor de achtste keer gehouden. Jaarlijks wordt rond 22 maart, WereldWaterdag, deze wandeling voor de scholen georganiseerd. Het doel is tweeledig: kinderen bewuster maken van het drinkwater- en sanitatieprobleem in de wereld én geld inzamelen voor drinkwater- en sanitatieprojecten. In de aanloop naar de sponsorloop krijgen de leerlingen een excursie op de rioolwaterzuivering van Waterschap De Dommel. Verder krijgen ze een gastles van een deskundige over drinkwater en sanitatie in het algemeen en over de lokale situatie in het projectland.

Opbrengst voor Soedan

Het geld dat de kinderen in Eindhoven inzamelen wordt verdubbeld door Brabant Water, Waterschap De Dommel en de gemeente Eindhoven. Dit bedrag wordt dan nog eens verdubbeld door Aqua for All. De opbrengst van Eindhoven gaat naar Gedaref in Soedan om in 8 basisscholen een blok van 4 toiletten te bouwen. Dit project draagt bij aan de Millennium Development Goals die de Verenigde Naties in 2000 hebben opgesteld. Eén van die doelstellingen is dat in 2015 het aantal mensen zonder schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen gehalveerd moet zijn.

Sponsorloop

De sponsorloop in Eindhoven start op woensdag 24 maart om 09.00 uur bij Brabant Water aan de Antoon Coolenlaan 1A te Eindhoven. De deelnemers worden toegesproken door Mary Fiers, wethouder van de gemeente Eindhoven en Tiny Arts, loco-watergraaf van Waterschap De Dommel. Om 09.25 uur geeft wethouder Mary Fiers het startschot. Buiten de scholieren en hun begeleiders wandelen ruim 20 gasten mee door het prachtige Dommeldal. Aan het einde van de wandeling geven de kinderen het water terug aan de natuur. Daarna gaan zij naar de ijsbaan waar zij tijdens het gebruik van een drankje en hapje horen wat de opbrengst van alle scholen in Eindhoven is.

Aqua for All

Wandelen voor Water is een initiatief van de stichting Aqua for All die alle projecten waarvoor gelopen wordt heeft beoordeeld en goedgekeurd en het totale bedrag van de sponsorloop verdubbelt. Meer informatie:
www.aquaforall.nl en www.wandelenvoorwater.nl Wandelen voor Water in Eindhoven in 2009
Wandelen voor Water in Eindhoven in 2009