Gemeente Ameland


Groninger leerlingen houden strand Ameland schoon

Op woensdag 24 maart 2010 brengen leerlingen van het Augustinus College in Groningen een bezoek aan Ameland in het kader van een Cradle2Cradle projectweek die de school organiseert. De leerlingen in de leeftijd van 14-15 jaar dragen hun steentje bij aan een schoner milieu door middel van een strandschoonmaakactie.

Â

Gedurende de projectweek gaan 25 Atheneum-3 leerlingen van het Augustinus College en 20 gastleerlingen uit Gernika (Spanje) aan de slag met duurzaamheid. Het bezoek aan Ameland op 24 maart staat in het teken van het verzamelen van afval op het strand en is onderdeel van de maatschappelijke stage. Met het verzamelde afval worden door de leerlingen kunstwerken gemaakt.

Â

De gemeente Ameland heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Ameland is één van de eilanden die meedoet aan het Europese programma Cradle2Cradle Islands. Doel van Cradle2Cradle is om de Noordzee-eilanden binnen 20 jaar zelfvoorzienend te laten zijn op het gebied van energie en water. Ook voor afval worden duurzame en innovatieve oplossingen gezocht. Cradle2Cradle geeft de leerlingen handvatten om op een innovatieve en creatieve manier na te denken over een duurzame wereld.