Gemeente 's-Hertogenbosch

19-03-2010
Boomfeestdag bij natuurspeelplaats Oosterplas

Woensdag 24 maart is het weer Boomfeestdag in `s-Hertogenbosch. Dit jaar planten kinderen bomen op de natuurspeelplaats bij de Oosterplas. Kinderen van groep 8 van De Vlieger uit Hintham gaan onder meer esdoorns, moeraseiken, tamme kastanjes en sierkersen, walnoten en witte bitternoten planten. Dat gebeurt even na 9.00 uur. Zij krijgen hulp van wethouder Jetty Eugster. Er zijn ook medewerkers van de afdeling Beheer Openbare Ruimte aanwezig.

Waarom een feest voor Bomen?
De Nationale Boomfeestdag is een jaarlijks terugkerend evenement. De gemeente neemt al vele jaren, met succes, deel aan dit feest. Op deze dag wordt gewezen op het nut en het belang van bomen. Het thema voor de Boomfeestdag van 2010 is: `Bomen maken onze buurt'. Met dit thema wordt aandacht gevraagd voor de waarde en het belang van bomen in de stad en in de wijken.

Bomen maken straten, pleinen en parken leefbaar en zorgen voor een duurzame woonomgeving. Bomen zijn ook belangrijk voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan groene speelplekken met klimbomen: dit zijn bij uitstek dé plekken waar kinderen zich lekker kunnen bewegen, zich kunnen uitleven en hun creativiteit volop kunnen uiten.