Gemeente Almere

Rotonde Oosterdreef/Voorstraat opnieuw beplant

23-03-2010 | Start: 15:30 | Eind: 16:00 | Locatie: Rotonde Oosterdreef/Voorstraat in Almere Haven

Woensdag 24 maart plant wethouder Arno Visser (Beheer en leefomgeving) samen met leerlingen van het Groenhorst College nieuwe vaste planten op de rotonde Voorstraat/Oosterdreef in Almere Haven. Op deze rotonde verrichten zij de laatste handelingen op de laatste rotonde van het project Stadsverfraaiing.

Deze winter zijn wederom verschillende rotondes in de stad voorzien van vaste planten. De rotondes Boegdreef/Kombuis, de Bosranddreef/Jarenweg, Oosterdreef/Markenlaan. Als laatste wordt de rotonde Oosterdreef/Voorstraat voorzien van nieuwe vaste planten.

Bloembollen
De eerste resultaten van het project Stadsverfraaiing zijn inmiddels zichtbaar. De vele bloembollen die in het najaar gepland zijn, komen inmiddels boven de grond. Bijzonder zijn de bloembollen langs de verschillende dreven, op de begraafplaats, maar ook langs 't Oor (in de vorm van een tulp) en bij twee rotondes op de Westerdreef in Almere Haven. Deze twee rotondes zijn voorzien van krokussen, blauwe druifjes en tulpen. Dit betekent minimaal zes weken lang plezier van de bloembollen.

Begin mei zullen ook de verschillende winkelgebieden in Almere Stad, Almere Haven en Almere Buiten weer worden voorzien van kleurige geraniums in grote plantenbakken. In de zomer zullen langs de dreven in de stad verschillende soorten veldbloemen bloeien.

Project Stadsverfraaiing
In de lente van 2009 startte de gemeente Almere met het verfraaien van de stad met bloemenbollen, vaste planten op rotondes en het plaatsen van plantenbakken. Dit betekende extra inzet op bloembollen, veldbloemen langs de dreven en diverse rotondes zijn aangeplant met verschillende soorten vaste planten. Zoals op rotondes op de Hospitaaldreef en Hollandse dreef in Almere Stad, de Polderdreef in Almere Buiten en de Noorderdreef Almere Haven. In 2010/2011 krijgt de actie stadsverfraaiing wederom een vervolg.

Programma
15:30 uur Ontvangst
15:35 uur Welkom en korte toelichting wethouder Arno Visser 15:40 uur Planten van de vaste planten door leerlingen Groenhorst College en wethouder Arno Visser
16:00 uur Einde
Winter 2009