Gemeente Boekel


Geen nieuwe subsidie voor LOG

In het Brabants Dagblad van 17 maart j.l. stond te lezen dat het Boekels LOG beleid 2,8 miljoen krijgt. Uit het stuk in de krant kan men de indruk krijgen dat het hier om een nieuwe subsidie gaat en dat die subsidie ook nog eens betrekking heeft op de ontwikkeling van de LOG-gebieden. Dat is nadrukkelijk niet het geval.

In het kader van de toegewezen LOG gebieden in onze gemeente is in 2006 subsidie aangevraagd voor het opwaarderen van de infrastructuur in die gebieden. In 2006 is deze toegekend voor een totaalbedrag van ruim 1,6 miljoen uit het Ceresprogramma en ruim 1,2 miljoen uit een provinciale bijdrage. In totaal was dat 80% van de projectsom. In 2008 is het project afgerond waarop in 2009 de eindbalans kon worden opgemaakt. Dit proces is nu afgerond met een accountantsverklaring en uiteindelijk een akkoord van de stuurgroep Ceres op de subsidietoekenning. Hiermee is (achteraf) geconstateerd dat het infra-project heeft voldaan aan de voorwaarden en doelstellingen.

Met betrekking tot het projectdeel ontwikkeling (de daadwerkelijke inplaatsing van bedrijven) heeft de raad zich in juli 2009 uitgesproken voor een sterk terughoudend beleid. Op dit projectdeel zit geen Ceressubsidie.