Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


Marie-José Willemse benoemd als nieuw lid Raad van Toezicht OLVG

Amsterdam, woensdag 24 maart 2010

In de toezichthoudervergadering van 22 maart is als nieuw lid in de Raad van Toezicht van het OLVG benoemd mevrouw J.M.J. (Marie-José) Willemse.
J.M.J. Willemse

Marie-José Willemse is van oorsprong verpleegkundige en heeft verscheidene aanvullende opleidingen gevolgd op het gebied van management en strategische beleidsontwikkeling. Zij heeft ervaring in de onderwijswereld, diverse managementfuncties vervuld binnen de gemeentelijke overheid en was van 2003 tot 2010 directeur van verpleegkundige beroepsorganisatie Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN).

Marie-José Willemse is in de Raad van Toezicht benoemd op bindende voordracht van de Patiëntenraad, met een positief advies van de Raad van Bestuur, het Stafbestuur en de Ondernemingsraad. Hettie Pott-Buter, voorzitter Patiëntenraad: "Marie-José Willemse beschikt over bestuurlijke ervaring en een groot netwerk in de gezondheidszorg. Ze toont zich zeer patiëntgericht waarbij ze de belangen van de organisatie niet uit het oog verliest. De Patiëntenraad heeft van haar de indruk gekregen dat ze haar focus proactief zal richten op het patiëntenperspectief, kwaliteit en veiligheid. Vanuit die optiek zijn haar kwaliteiten een waardevolle aanvulling op de zittende leden in de Raad van Toezicht."

Conform de zorgbrede governance code en het reglement van de Raad van Toezicht is de benoeming voor een periode van vier jaar met de mogelijkheid van herbenoeming. Het rooster van aan- en aftreden van de leden van de Raad van Toezicht is openbaar via de website van het OLVG.

Prof. drs. G.J. Cerfontaine,
voorzitter Raad van Toezicht OLVG