Gemeente Eemnes

Datum: 16 mrt 2010
Bestuursorgaan: College B&W

Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 maart 2010

Aanwezig:
de heer R. van Benthem RA, burgemeester
de heer E.M. van IJken, wethouder
de heer drs. A.C. Wondergem, wethouder
de heer mr. A.J.M. de Bruijn, gemeentesecretaris

Portefeuille: Burgemeester Van Benthem RA

Onderwerp: Besluitenlijst 9
Besluit Vastgesteld.

Onderwerp: Bezettingsproblematiek burgerzaken:
Met de bestaande bezetting bij het team Burgerzaken is het niet mogelijk gebleken om het ambitieniveau van de gemeenten bij aanvang van de BELCombinatie te garanderen. Enerzijds is er sprake van incidentele problematiek, anderzijds van een structurele problematiek, die we inzichtelijk willen maken door middel van formatie-onderzoek. Besluit: Het college besluit:

1. Kennis te nemen van de geschetste korte en lange termijn problematiek bij Burgerzaken en de oplossingsrichting;
2. Incidenteel EUR 42.614,- beschikbaar te stellen om korte termijnproblematiek op te lossen, zodat de dienstverlening op dezelfde voet gecontinueerd kan worden;

3. Genoemde bedrag als begrotingwijziging mee te nemen in de voorjaarsrapportage;

4. De commissie BSM in kennis te stellen van de genoemde problematiek;
5. Kennis te nemen van het feit dat dit voorstel inhuur er vanuit gaat dat de avondopenstelling in de zomervakantie komt te vervallen;
6. De voorstellen rondom het formatie-onderzoek bij Burgerzaken af te wachten.

7. In overleg met Blaricum en Laren de mogelijkheid te bezien de leges aan te passen.

Onderwerp: Eenmalige uitkering in april 2010:
Het College voor Arbeidszaken (CvA) van de VNG en de vakbonden zijn 8 maart niet tot een akkoord gekomen voor de CAO gemeenten. De vakbonden blijven vasthouden aan hun eis de lonen structureel te verhogen. Het CvA ziet daartoe in deze onzekere tijd geen mogelijkheid. Het CvA adviseert gemeenten om in april een eenmalige uitkering van 1% van het jaarsalaris uit te keren.
Besluit: Het college besluit in april 2010 alle op dat moment in dienstzijnde medewerkers van de BEL-gemeenten en de BEL Combinatie een eenmalige uitkering van 1% van het jaarsalaris uit te keren.

Onderwerp: Achtervangovereenkomst met Waarborgfonds: Eemland Wonen gaat voor de bouw van een gezondheidscentrum in de gemeente Eemnes een lening aan. De gemeente Eemnes heeft de afspraak gemaakt met het Waarborgfonds Sociale Woningbouw dat dit vooraf ongelimiteerd kan plaatsvinden.
Besluit: Het college besluit akkoord te gaan met een achtervangovereenkomst en bijgaande akkoordverklaring te tekenen.

Onderwerp:Invoering bestuurlijke strafbeschikking: De bestuurlijke boete is geen effectief instrument voor de gemeente vanwege de bijkomende werkzaamheden aan invordering en afhandeling van de bezwaarschriften.
Om te voorkomen dat de inkomsten uit transactie (Boa's schrijven proces-verbaal) die op termijn opgaat in de politiestrafbeschikking, wegvallen én om de politie te ontlasten wordt geadviseerd de bestuurlijke strafbeschikking in te voeren.
Besluit: Het college besluit:

1. de bestuurlijke strafbeschikking in te voeren per 1 april 2010;
2. de raad hierover te informeren via een memo;

Onderwerp: Overheveling budgetten 2009 - 2010
Besluit:Op 9 februari 2009 heeft het college het besluit genomen om een aantal niet bestede budgetten 2009 over te hevelen naar 2010. In aanvulling op dit besluit zal de raad bij het vaststellen van de jaarrekening ook worden voorgesteld om het beschikbare budget ad EUR 10.000 inzake Boekwerk Wakkerendijk beschikbaar te houden voor 2010.

Portefeuille: Wethouder Wondergem

Onderwerp:Destructieverordening Eemnes
Op 1 januari 2008 is de destructiewet vervallen. Dit heeft geleid tot het opstellen van een destructieverordening. In artikel 81h, lid 1 van de Gezondheids- en Welzijnswet voor Dieren (zoals de nieuwe wet nu heet) is in vrijwel dezelfde bewoordingen de inhoud van artikel 17, lid 1 van de vervallen destructiewet opgenomen. Hier staat de gemeentelijke verplichting in omschreven. Voorgesteld wordt de destructieverordening vast te stellen.
Besluit:Het college besluit in te stemmen met de voorgestelde verordening en deze vast te laten stellen door de raad van de gemeente Eemnes.

Onderwerp:Akkoordverklaring deelname aanbestedingsprocedure inzameling restafval en GFT AVU 2010.
Op 26 januari jl. heeft de startbijeenkomst plaatsgevonden met de AVU en de deelnemende gemeenten van de provincie Utrecht. De bedoeling is om gezamenlijk met de deelnemende gemeenten één aanbestedingsdocument op te stellen. Het zal een openbare Europese procedure worden, zodat de marktwerking maximaal wordt gestimuleerd.
Besluit:Het college besluit de akkoordverklaring voor deelname aanbestedingsprocedure inzameling restafval en GFT AVU 2010 te ondertekenen en wethouder Wondergem hiertoe te machtigen

Onderwerp:PHO Gezondheidszorg G&V
Ambtelijke toelichting vergadering 25 maart 2010 Besluit:Het college besluit de ambtelijke toelichting voor kennisgeving aan te nemen.

Onderwerp:PHO Welzijn en Zorg
Ambtelijke toelichting vergadering 25 maart 2010 Besluit:Het college besluit de ambtelijke toelichting voor kennisgeving aan te nemen.

Onderwerp: Polderloop Eemnes
Besluit: Het college besluit voor de polderloop, die t.b.v. een goed doel wordt gehouden, een incidenteel subsidie van EUR 38 beschikbaar te stellen, dit ter compensatie van de conform de Legesverordening te betalen leges.