Politie Hollands Midden

Hillegom - Controle op bromfietsen

Hillegom, 24-03-2010 o Op maandag 22 maart heeft de politie op de Wilhelminalaan gecontroleerd op brom- en snorfietsen. De controle vond plaats met een rollentestbank.

In totaal bleek dat de maximale snelheid van zeven snor- en bromfietsen hoger was dan toegestaan. De hoogste meting betrof een snorfiets, die 54 km/u kon rijden. Alle overtreders hebben een bekeuring gekregen. Daarnaast zijn er bekeuringen uitgedeeld voor het niet sluiten van het kinbandje van de helm en het rijden zonder rijbewijs.

Rollentestbank Bromfietsen mogen binnen de bebouwde kom maximaal 30 km per uur en buiten de bebouwde kom maximaal 40 km per uur rijden. Dit is gekoppeld aan de zogenaamde constructiesnelheid: een bromfiets mag niet harder kunnen rijden dan 45 km per uur en een snorfiets niet harder dan 25 km per uur. De politie meet de constructiesnelheid met een rollentestbank. Een rollentestbank is een geijkt meetmiddel waarmee de maximum snelheid van de brom- of snorfiets wordt gemeten.

Brom- of snorfiets inleveren De brom- of snorfiets wordt in beslag genomen als de politie tijdens de controle ziet dat de brom- of snorfiets meer dan 20 km/uur harder kan dan toegestaan. Ook wordt de brom- of snorfiets in beslag genomen als de brom- of snorfiets voorzien is van een snelheidsbegrenzer.