Gemeente Hilversum

Instandhouding van bomenbestand

publicatiedatum: woensdag 24 maart 2010

De gemeente heeft geld gereserveerd voor het instand houden van het bomenbestand. Langs de Diependaalselaan (gedeelte Eikbosserweg - Bosdrift) worden in de komende twee plantseizoenen (oktober tot en met april) de nog bestaande bomen gerooid en nieuwe aangeplant. Aan de Diependaalselaan (Bosdrift - Adm. De Ruyterlaan/Johan de Wittstraat) gebeurt dat gelijktijdig met de riolerings- en
verhardingswerkzaamheden die hier dit jaar gaan plaatsvinden. Aan de Krekelmeent gelijktijdig met onderhoudswerkzaamheden in het plantsoen.

Aan de Bazelstraat, Radiostraat, Otto'slaan, Rossinilaan, Palestrinalaan, Mozartlaan wordt onderhoud aan het bomenbestand gedaan. Dit onderhoud bestaat uit het snoeien van takken en het verwijderen van bomen om de overige bomen meer licht en lucht te verschaffen en de groeicondities te verbeteren.

Verder wordt aan de Vossenstraat en Van Brakellaan de laanstructuur aangevuld met nieuwe bomen, worden aan de Vermeerlaan oude meidoorns vervangen door veldesdoorns en worden aan de Karel Doormanlaan oude essen vervangen door zuilvormige amberbomen.

Schrijverskwartier
Ook in het Schrijverskwartier vinden dit en volgend jaar riolerings- en verhardingswerkzaamheden plaats. Aansluitend aan deze werkzaamheden worden in enkele lanen nieuwe bomen aangeplant en gaten in de bestaande boombeplanting opgevuld.