Gemeente Harderwijk


Boomfeestdag in âgroenâ Harderhout

24/03/2010

Leerlingen van groep 7 van de openbare basisschool De Bogen gaven vorige week woensdag in Harderwijk invulling aan de jaarlijkse Boomfeestdag. De gemeente nodigde hen uit om jonge struiken te planten op de geluidwal langs de Ullerbergerhout in de buurt Harderhout. Zij deden dit samen met de vakmensen van ISS Landscaping, die het groen in de wijk aanleggen. Harderhout is ontworpen als een groene woonwijk, aansluitend op het groen van de Veluwe. De straatnamen verwijzen ook alle naar landgoederen op de Veluwe.

Samen met wethouder Rob Daamen plantte een leerling van De Bogen de eerste van zeshonderd struiken. Het zijn vooral berken, eiken, hazelaars, krenten en rozen.

De komende maanden worden hier nog meer bomen en struiken geplant. De gehele geluidswal zal worden ingeplant. De bedoeling is dat het groen van de geluidswal duidelijk zichtbaar is vanuit de woonwijk en zo meedoet in het realiseren van een bosachtige sfeer in Harderhout 2. Hierbij wordt het lagere deel van de wal met over het algemeen wat lager blijvende soorten ingeplant.


____________________