Politie Drenthe

Gewelddadige winkeldief

Emmen, 24-03-2010 o Twee medewerkers van een supermarkt in Emmen zijn dinsdag mishandeld bij hun poging een winkeldief aan te houden.

Op aanwijzing van medewerkers van een supermarkt aan de Wilhelminastraat in Emmen hield de politie dinsdagavond op het Meerveld in Emmen een 26 jarige inwoner van die plaats aan. De man, een bekende veelpleger, was kort daarvoor in de supermarkt betrapt op het stelen van een paar blikjes drank. Hij ging er vandoor.

Twee medewerkers van de supermarkt zetten de achtervolging in. Die eindigde op het Meerveld waar men de man wilde aanhouden. Daarbij sloeg de man de beide medewerkers in het gezicht. Eén van hem raakte daarbij zodanig gewond dat hij moest worden behandeld op de huisartsenpost. De gewaarschuwde politie hield de man aan waarna hij is ingesloten op het politiebureau. De beide supermarktmedewerkers deden aangifte van mishandeling. (2010017484)

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.