Politie Drenthe

Woensdag

Provincie Drenthe, 24-03-2010

Jeugdige winkeldievegge

MEPPEL Een 13-jarig meisje uit Meppel is dinsdagmiddag in een winkel aan de Noteboomstraat in Meppel betrapt op winkeldiefstal. Het meisje wilde een portemonnee meenemen zonder deze af te rekenen. Ze is overgedragen aan de politie en na het afleggen van een verklaring haalde haar moeder haar op van het politiebureau. Bureau HALT gaat zorgen voor een gepaste straf. (2010017459)

Brand

NIEUW AMSTERDAM Door onbekende oorzaak brandde dinsdagavond aan de Vaart ZZ in Nieuw Amsterdam een leegstaand monumentaal pand grotendeels af. De brand werd rond 21.10 ontdekt. De brandweer zette vier voertuigen in bij de bestrijding van de brand. Gelet op de bevindingen van de politie ter plaatse en direct na de melding, wordt er niet uitgegaan van brandstichting. Een nader onderzoek wordt ook niet ingesteld. De oorzaak en een schadebedrag zijn niet bekend. (2010011704)

Met alcohol op achter het stuur

FOXWOLDE Op de Haarveensedijk in Foxwolde hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 60 jarige automobilist uit Nietap aan. De man had gedronken (250 ugl). Nadat op het politiebureau de ademanalyse was uitgevoerd en de man een verklaring had afgelegd is hij met een rijverbod van één uur weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (2010017510)

Betrapt bij poging diefstal koperdraad

EMMEN Na een melding van een verpleegster van woon- en zorgcentrum De Schans, dat zij een aantal verdachte personen had gezien op het terrein van de nieuwbouw bij dit centrum aan de Laan van het Kwekebos in Emmen, hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag drie verdachten aan. De drie mannen van 18, 19 en 20 jaar uit Emmen, vluchtten bij het zien van de politie en probeerden aan een aanhouding te ontkomen door zich te verstoppen in de bosjes. Dit zonder succes want de politie vond ze en ze werden overgebracht naar het politiebureau. Nader onderzoek leerde dat een hek rondom het bouwterrein was verbroken en dat er vlak bij deze toegang een stapel elektriciteitskabel lag, kennelijk klaargelegd om meegenomen te worden. In de auto waarmee de verdachten naar het terrein waren gereden vond de politie later nog een hoeveelheid aluminium. De mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten. De auto is in beslag genomen.(2010017511)

Fietster gewond

BEILEN Bij een aanrijding op de Linthorst Homanstraat in Beilen raakte dinsdagmorgen een 13-jarig meisje uit Drijber licht gewond. Het meisje wilde op haar fiets de weg oversteken en zag de auto over het hoofd. De 23 jarige bestuurster van deze auto uit Beilen kon de fietster niet meer ontwijken. Het meisje is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. (2010017330)

Gewelddadige winkeldief

EMMEN Op aanwijzing van medewerkers van een supermarkt aan de Wilhelminastraat in Emmen hield de politie dinsdagavond op het Meerveld in Emmen een 26 jarige inwoner van die plaats aan. De man, een bekende veelpleger, was kort daarvoor in de supermarkt betrapt op het stelen van een paar blikjes drank. Hij ging er vandoor. Twee medewerkers van de supermarkt zetten de achtervolging in. Die eindigde op het Meerveld waar men de man wilde aanhouden. Daarbij sloeg de man de beide medewerkers in het gezicht. Eén van hem raakte daarbij zodanig gewond dat hij moest worden behandeld op de huisartsenpost. De gewaarschuwde politie hield de man aan waarna hij is ingesloten op het politiebureau. De beide supermarktmedewerkers deden aangifte van mishandeling. (2010017484)

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur