Politie Groningen

Woensdag 24 maart 2010

Provincie Groningen, 24-03-2010

Vrouw gewond bij ongeval

GRONINGEN - Een 84-jarige vrouw uit Groningen is dinsdagmiddag in de Kochstraat in Groningen gewond geraakt. De vrouw reed in haar scootmobiel en zij zag een personenauto, bestuurd door een 81-jarige plaatsgenoot over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de vrouw gewond raakte. Zij werd met letsel aan hand en been naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Politie zoekt getuigen van boomvernielingen

GROOTEGAST - De politie zoekt getuigen van de vernieling van zes jong aangeplante bomen in de Hoofdstraat in Grootegast. Door onbekenden werden de bomen bij het gemeentehuis, bibliotheek, Aldi, Albert Heijn en bij twee percelen met kracht omgeknakt. De vernielingen werden gepleegd in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 maart. Mensen die iets hebben gezien of gehoord, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844. De politie is bezig met een onderzoek naar de boomvernielingen.

Winkeldief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag een 58-jarige man uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. Agenten zagen dat de man, een bekende van de politie, met zijn scootmobiel een warenhuis op de Grote Markt binnen reed. Hij werd door de dienders betrapt bij het stelen van lippenstiften. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon de verdachte het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Gebroeders rijden op gestolen fiets

VEENDAM - De politie heeft dinsdagnacht twee broers van 21 en 23 jaar uit Veendam aangehouden, nadat ze zich verdacht op de Sorghvlietlaan in Veendam hadden opgehouden. Uit de controle bleek dat de broers een gestolen fiets bij zich hadden. Hierop zijn de jongens door de agenten aangehouden voor heling. De fiets is in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist rijdt zonder rijbewijs

GRONINGEN - De politie heeft dinsdagavond op de Friesestraatweg een 39-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed en het rijden zonder geldig rijbewijs. Agenten zagen de Stadjer net in zijn auto wegrijden. Bij het aanspreken van de bestuurder roken de agenten een sterke alcohollucht. Een blaastest wees uit dat de man ruim 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. Daarnaast bleek uit de controle dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard. Dit omdat hij ook eerder onder invloed heeft gereden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Scooterrijdster glibbert en gaat onderuit

GRONINGEN Een 44-jarige vrouw is dinsdagavond met haar 13-jarige zoon op de Concourslaan in Groningen op een scooter onderuit gegaan. De vrouw was volgens eigen zeggen door slecht zicht naast de weg terecht gekomen. Ze verloor daardoor de macht over het stuur en gleed vervolgens met haar zoon onderuit. De vrouw is met verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - De politie controleerde maandag op diverse plaatsen op snelheid. Groningen, Plataanlaan:aantal geregistreerde voertuigen: 3195, aantal overtredingen: 62, hoogst gemeten snelheid: 138 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Provincialeweg N361:aantal geregistreerde voertuigen: 1732, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Zuidhorn, Provincialeweg N355:aantal geregistreerde voertuigen: 1102, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Noordbroek, Rijksweg N33:aantal geregistreerde voertuigen: 1760, aantal overtredingen: 45, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Sint Annen, Rijksweg N46:aantal geregistreerde voertuigen: 1155, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Marum, Noorderweg:aantal geregistreerde voertuigen: 1381, aantal overtredingen: 154, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Zonnelaan:aantal geregistreerde voertuigen: 373, aantal overtredingen: 34, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Beneluxweg:aantal geregistreerde voertuigen: 1200, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.